Povestea unei "crime" rezolvate pe internet. Cum a fost spulberat misterul

Dată publicare: 18-04-2013 21:51
Dată actualizare: 21-04-2013 06:58


crima google maps

O imagine bizara, surprinsa de Google Earth, a provocat dezbateri aprinse pe internet. Fotografia, care, la prima vedere, pare ca infatiseaza o crima oribila, a fost preluata si analizata de un grup membrii ai site-ului Reddit.

Cazul crimei a pornit de la utilizatorul "Ncav", care a postat o fotografie cu descrierea "O crima langa casa mea, pe Google Earth". Ncav a oferit si un link care indica locul presupusei omucideri – Almere, Olanda. Dupa ce a fost alertata politia, Ncav si alti "detectivi" de pe Reddit au "preluat" cazul.

Primul pas al investigatiei a fost marirea imaginii. Un utilizator cu numele "xythrowawayy" a reusit, prin tehnici de programare, sa obtina dimensiunea maxima. Primele concluzii erau cat se poate de clare: nu era vorba de o crima.

A urmat decriptarea misterioasei imagini, iar utilizatorul "Bennyboy1337" a venit cu rezolvarea cazului. Imaginea, care ar fi infatisat un copil intins intr-o balta de sange, surprindea, de fapt, un caine pe un ponton ud. "Pare ca un caine a iesit din apa si s-a scuturat sa se usuce, apoi s-a plimbat pe punte, lasand o dara de apa. Iar lemnul ud pare mult mai intunecat. Se poate observa clar unde s-a scuturat cainele, pe unde a mers”, a scris Bennyboy1337.

Un alt internaut a inchis definitiv "ancheta", republicand fotografia initiala, dar insotita de indicatii. Ultimul "detectiv" interesat de caz, "nemo96", a observat ca in imagine apar chiar si alti oameni, plimbandu-se pe respectivul ponton. E de presupus ca acestia ar fi alarmat politia, daca ar fi fost martori la o crima.

Deci, o presupusa omucidere s-a transformat intr-o joaca nevinovata, intre mai multi oameni si un caine. Caz inchis!

Sursa: Reddit

Tags: google earth,


VIDEO PROTVPLUS.RO