Povestea barbatului captiv in propriul trup. Timp de 12 ani toti au crezut ca e in coma si asteptau sa moara


Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 16:25
Categorie: Bizar
Martin Pistorius - 1

Un barbat din Africa de Sud a povestit cosmarul prin care a trecut atunci cand s-a trezit din coma, insa nu a putut sa comunice nimenui acest lucru.

Martin Pistorius a intrat in coma la varsta de 12 ani. Nu s-a mai putea misca sau comunica timp de 12 ani. Iar spre groaza lui, atunci cand s-a trezit. nu a putut spune nimanui.

Baiatul din Africa de Sud a fost diagnosticat cu meningita in anii '80. Parintii lui au fost nevoiti sa-i faca baie, sa-l hraneasca si sa-l intoarca la fiecare doua ore de pe o parte pe alta, in pat. Medicii i-au spus ca va muri in curand.

A fost atat de greu incat, povesteste mama lui Joan, l-a privit intr-o zi in ochi si i-a spus: "Sper sa mori". Martin era insa treaz, auzea si intelegea tot ce se intampla in jurul lui. Barbatul, ajuns acum la varsta de 39 de ani, s-a trezit din coma la varsta de 14 sau 15 ani. Nu se putea misca sau comunica in continuare, insa era constient.

"La doi ani de cand am intrat in stare vegetativa am inceput sa ma trezesc. Eram constient de tot ce se intampla, la fel ca o persoana normala. Toti erau obisnuiti sa nu mai sunt, asa ca nimeni n-a observat ca sa incepusem sa fiu prezent din nou. Mi-am dat seama ca imi voi petrece restul vietii singur", a povestit Martin.

Barbatul a povestit ca tot ce mai putea face era sa gandeasca, iar gandurile i-au devenit tot mai negre pe zi ce trecea.

Creierul lui Martin a inceput sa functioneze normal la varsta de 14 ani, urmat apoi de trup, la 24 de ani.

Martin a invatat singur sa scrie si sa citeasca si a obtinut o diploma in programare si design. S-a casatorit, iar acum locuieste in Marea Britanie, unde lucreaza ca programator.

Barbatul a publicat si o carte in care si-a spus povestea - "Ghost Boy: My Escape From a Life Locked Inside My Own Body" (n.r. "Baiatul fantoma - Evadarea dintr-o viata inchisa in propriul trup").

Sursa: mirror.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO