Pitici si balerine, varianta britanica a pestelui de portelan din Romania. Este cea mai mare colectie de bibelouri din UK

Dată publicare: 09-03-2014 21:32
Dată actualizare: 12-03-2014 06:50


papusi de portelan

Daca romanii au crescut cu mileuri, bibelouri si carpete cu ”Rapirea din Serai”, si britanicii aveau acum cateva zeci de ani pasiuni asemanatoare. O bunicuta din Anglia se mandreste cu o colectie de peste 4.000 de papusi miniaturale.

Royie Joseph, din Hants, Marea Britanie, a strans peste 4.000 de astfel de decoratiuni in ultimii 40 de ani. Femeia, in varsta de 85 de ani, cauta in continuare sa isi extinda colectia, asa ca este nelipsita de la targurile de profil din orasul sau.

Printre piesele adunate pana acum, se numara bucatarii miniaturale, dar si opere de arta reduse la o scara foarte mica. Toate aceste obiecte sunt insirate pe multele rafturi din micul apartament al femeii, totul fiind dispus in asa fel incat sa recreeze diverse scenarii.

Royie recunoaste ca isi petrece zilele plimbandu-se prin magazinele si targurile de profil din Marea Britanie, in speranta ca va da peste un nou chilipir pe care sa il adauge la colectie.

Iubesc sa plec in cautare de comori ascunse, ma simt minunat”, spune bunicuta, pentru Daily Mail.

Toate personajele au un nume, si chiar animale de companie. Ador expresia de pe fetele lor si sa-mi petrec timpul punand la cale diverse scene pentru ele, cum ar fi o nunta, o piata, o sala de clasa ori un salon de ceai”, adauga aceasta.

Femeia, acum iesita la pensie, a lucrat in tinerete ca asistenta medicala in Hampshire, Anglia, si spune ca dintotdeauna a colectionat diverse lucruri, de la magneti de frigider, la timbre si figurine Disney.

Colectia sa poate fi vazuta aici.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO