Pare locul perfect pentru o vacanta, dar ascunde un secret teribil. Ce se intampla cu cei care fac baie in laguna albastra

16-06-2015 18:09


laguna

O laguna albastra din Marea Britanie pare locul ideal pentru o vacanta relaxanta, insa turistii sunt sfatuiti sa nu se lase pacaliti de apele azurii, care pot fi extrem de toxice, scrie Metro.co.uk.

Apa din laguna albastra aflata in statiunea balneo-climaterica Buxton are un PH asemanator cu cel al inalbitorului si poate cauza puternice reactii alergice asupra celor care se aventureaza sa faca o baie. Mai mult, apa nu e tocmai curata: caroseriile de masini, animalele moarte si gunoaiele sunt un lucru obisnuit in zona.

Iar in ceea ce priveste nuanta spectaculoasa de albastru a apei, ea este data de chimicalele deversate in laguna de o fabrica de prelucrare a pietrei, aflata in apropiere.

In ciuda numeroaselor panouri de avertisment, turistii nu iau in seama pericolul si se aventureaza sa se scalde in apa toxica. Problema e atat de mare incat, in 2013, autoritatile au vopsit apa in negru, pentru a-i opri pe oameni sa mai faca baie aici.

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO