Paguba de milioane de dolari la Muzeul Corvette din SUA. 8 masini au fost "inghitite" de pamant, iar imaginile s-au viralizat

11-11-2014 12:31


muzeu corvette

Un muzeu din statul american Kentucky, afectat de o surpare neasteptata a fundatiei, s-a transformat intr-un adevarat fenomen. Cele 8 masini sport Corvette, care au cazut in groapa imensa creata chiar in mijlocul cladirii, au facut inconjurul lumii.

CNN publica pe 12 februarie o informatie potrivit careia mai multe cladiri si drumuri din statul american Kentucky fusesera afectate de surpari ale pamantului, aparute in mod misterios, intrucat nu fusese inregistrata in acea perioada activitate seismica.

Cu toate acestea, spun anchetatorii, totul a fost pus pe seama faptului ca in apropierea zonei afectate se afla Parcul National al Pesterii Mammoth. Din nefericire, atat Muzeul National Corvette, locul in care au fost distruse cele 8 masini, cat si alte adrese din zona se aflau deasupra unor galerii subterane, nedescoperite pana in acel moment.

Dar pentru reprezentantii muzeului, incidentul a reprezentat, pe langa o paguba de milioane de dolari si un plus de imagine. Si asta pentru ca la scurt timp de la prabusirea unei sectiuni bune din parter, locul a devenit cunoscut in intreaga lume pentru noul sau “concept”.

La scurt timp de la redeschiderea muzeului, locul a devenit extrem de popular, iar fotografiile postate de vizitatori pe retelele de socializare au facut inconjurul lumii.

Din campania de promovare a noii “infatisari” a muzeului fac acum parte mai multe produse precum tricouri cu fotografia gaurii din podea, materiale video, vederi, recipiente cu moloz obtinut in urma sapaturilor, dar si bucati din cele 8 masini aflate in groapa, relateaza Daily Mail.

Pana si camera de supraveghere din interior, care a surprins intreaga operatiune de astupare a gaurii, a oferit publicului larg imagini care au fost vizionate de peste 8.4 milioane de ori pe YouTube.

Reprezentantii muzeului recunosc acum ca in urma vanzarilor crescute inregistrate si a intregului fenomen starnit de incidentul natural s-au gandit serios la posibilitatea pastrarii unei gropi imense, chiar in mijlocul locului.

Totusi, din cauza dimensiunilor foarte mari (18 metri lungime, 13 metri latime, 9 metri inaltime), o astfel de atractie ar fi pus siguranta vizitatorilor in pericol, dar ar fi ridicat foarte mult si costurile de intretinere.

“Cu siguranta ne va lipsi atractia si interesul crescut al lumii pe care l-a provocat. Dar speram ca oamenii se vor multumi cu ideea pe care am ales-o pentru a marca ceea ce s-a petrecut in urma cu doar cateva luni aici”, a explicat Katie Frassinelli, purtatoarea de cuvant a muzeului.

In tot acest timp, peste 225.000 de vizitatori din intreaga lume au trecut pragul muzeului, surclasand recordul inregistrat pe parcursul unui an intreg, de numai 201.000 vizitatori, in 1999.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO