O adolescenta a fost suspendata de la scoala din cauza culorii parului


Ultimul update: Joi 05 Septembrie 2013 06:50
Data publicarii: Luni 02 Septembrie 2013 20:13
Categorie: Bizar
par

Directorul unui liceu din Statele Unite ale Americii i-a interzis unei eleve sa mai vina la scoala din cauza culorii parului ei.

Mabry Anderson, din Orlando, a fost trimisa acasa dupa ce s-a prezentat la scoala cu parul vopsit in rosu aprins, relateaza Daily Mail. Conducerea liceului Tavares i-a spus ca are la dispozitie o saptamana pentru a-si schimba culoarea parului. Motivul invocat pentru aceasta decizie a fost incalcarea Codului de Conduita a Elevilor.

Acesta a fost modificat cu doi ani in urma si stipuleaza ca elevii sunt obligati sa aiba culoarea naturala a parului.

Tanara a refuzat sa faca acest lucru invocand dreptul sau la libera exprimare. “Culoarea parului meu nu a fost niciodata o problema. Este dreptul meu la libertate si libera exprimare conform Primului Amendament, si acesta mi-a fost incalcat”, a spus Mabry.

Din fericire, in urma scandalului, conducerea institutiei si-a revizuit decizia si Mabry se poate reintoarce la scoala, chiar si cu parul vopsit in rosu.

Acum, tanara incearca sa schimbe Codul de Conduita al Elevilor si a infiintat o pagina Facebook, pentru a aduna suporteri ai cauzei.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO