Neglijenta medicala in America. O femeie a fost gasita moarta, dupa 17 zile de cautari, in interiorul spitalului

Dată publicare: 10-02-2014 07:57
Dată actualizare: 13-02-2014 07:02


crime scene

Asistentele de la spitalul San Francisco General sunt acuzate de moartea unei paciente care a fost gasita pe casa scarii, in spital, la 17 zile dupa ce a disparut din patul sau.

Asistentele medicale ale spitalului nu au indeplinit ordinele doctorilor de a o supraveghea permanent pe Lynne Spalding, de 57 de ani.

Femeia, de origine britanica, a fost internata pe 19 septembrie 2013 pentru o infectie a vezicii si pentru dezorientare. Lynne era alcoolica, informeaza publicatia World Observer.

Raportul autoritatii sanitare care s-a ocupat de investigatie sustine ca doctorii au dat instructiunii scrise pentru ca femeia sa nu fie lasata niciun moment nesupravegheata.

Atat spitalul, cat si politia impartasesc vina pentru moartea pacientei, al carui cadavru a fost gasit in casa scarii, la mai bine de doua saptamani dupa ce a disparut din camera ei din spital.

Familia si prietenii au incercat in tot acest interval sa o gaseasca, impartind anunturi in tot orasul, pentru ca au fost convinsi ca personalul spitalului a verificat propria cladire.

Politia si angajatii spitalului au efectuat o cautare minutioasa a cladirii, dar ancheta a descoperit ca zona in care a fost descoperit cadavrul femeii nu a fost cercetata.

Cauza oficiala a mortii a fost deshidratarea si problemele de ficat asociate dependentei de alcool. Legistii nu au putut determina data exacta a mortii.

Haig Harris, avocatul familiei Spalding, a declarat:

"Situatia sfideaza logica. Birou Serifului da vina pe spital, spitalul da vina pe Biroul Serifului si nimeni nu a facut nimic pentru a o gasi pe Lynne Spalding."

Raportul a concluzionat ca moartea femeii s-a datorat in egala masura securitatii asigurate de Biroul Serifului local si neglijentei angajatilor spitalului si a facut o serie de recomandari pentru ca aceasta situatie tragica sa nu se mai repete.

Sursa: worldobserveronline.com


VIDEO PROTVPLUS.RO