Minge din par de jumatate de kg scoasa din stomacul unei fetite. Explicatia medicilor

Dată publicare: 13-01-2014 16:29
Dată actualizare: 16-01-2014 07:09
Sursa: Global Times


chirurgi

Mama unei fete de 12 ani a fost de-a dreptul uluita cand a aflat de la medici motivul pentru care aceasta si-a pierdut treptat in ultimul an parul lung si a slabit considerabil.

Fetita de 12 ani, din China, a fost dusa la medic, pentru ca starea ei de sanatate s-a agravat.

A fost operata pe data de 11 ianuarie, la Spitalul Universitar din Henan, si i s-a scos din stomac o masa compacta din par care cantarea jumatate de kilogram, potrivit Global Times.

 

Ecografia care s-a facut imediat dupa internare a aratat ca fetita avea in stomac o masa compacta de 30 de centimetri lungime si ocupa 70% din organ.

Medicii si-au dat seama ca fata avea par, mai ales ca mama le spusese ca aceasta ramasese fara podoaba capilara in ultimul an.

Fetita a fost diagnosticata cu o boala patalogica rara. Cei care sufera de aceasta afectiune dezvolta apetit pentru lipici, creta, pamant sau alte substante necomestibile.

Aceasta fetita din China, a carei identitate nu a fost facuta publica, a inceput sa-si manance paru lin urma cu un an. Parintii nu si-au pus intrebari si au dus-o la spital abia cand starea ei devenise grava. Dupa operatia la care a fost supusa, ea va urma un tratament complex pentru a-i fi tratata cealalta afectiune.

Sursa: Global Times,


VIDEO PROTVPLUS.RO