Masinile blocate in trafic de 70 de ani. Care e explicatia pentru imaginile misterioase surprinse intr-o padure din Belgia

Ultima actualizare: 12-07-2014 07:06
rable in padurea Chatillon

Imagini scoase parca dintr-un film post-apocaliptic, infatisand o coloana de masini vechi ruginind in mijlocul unei paduri, au facut turul Internetului. Explicatia lor ar putea data inca din vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial

Imaginile au fost surprinse in padurea Chatillon din apropierea satului belgian Saint-Léger si arata ceea ce pare un ambuteiaj in trafic, format insa din masini de epoca ruginite si inconjurat de copaci, nu de cladiri. Potrivit Huffington Post, care a popularizat aceste imagini, ar fi vorba de masini apartinand militarilor americani stationati in Belgia la sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial pe care acestia le-au abandondat, neputand sa le ia cu ei peste ocean. Dupa sapte decenii locul s-a transformat insa mai degraba intr-o atractie pentru turisti si fotografi amatori.

Adevarata explicatie pare a fi insa cu totul alta, mai ales ca multe din masinile vizibile in imagini au fost fabricate in alta epoca – de pilda, faimosul Citroen 2CV, lansat abia in 1948. Potrivit unei stiri din presa belgiana, este vorba pur si simplu de un cimitir de masini care s-a format de-a lungul anilor, fara nicio legatura cu soldatii americani, la marginea satului Saint-Léger. Aglomeratia de masini vechi a devenit apoi celebra dupa ce a fost vazuta pe Google Earth.

In 2010, primarul, satul ca localitatea sa sa fie celebra pentru cimitirul de masini, a decis ca acesta sa fie lichidat. Ceea ce nu i-a impiedicat pe americanii nostalgici sa viseze ca in padurea Chatillon ar putea sta ascunse masinile bunicilor si strabunicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO