Incident extrem de rar la Zoo Dallas. Un leu a ucis o leoaica in fata vizitatorilor. VIDEO

Dată publicare: 19-11-2013 10:25
Dată actualizare: 22-11-2013 01:21


Leu

Conducerea gradinii zoologice din Dallas, Texas, investigheaza cazul care a avut loc duminica, 17 noiembrie 2013, atunci cand un leu a ucis o leoaica chiar in fata vizitatorilor ingroziti.

Conform BBC News, un leu a ucis-o pe Johari, o leoaica in varsta de 5 ani - la autopsie conformandu-se faptul ca animalul a murit din cauza muscaturilor de la gat, precum si in urma hemoragiei masive. Oficialii de la zoo spun ca leii au trait pana acum impreuna linistiti, fara nicio problema, de mai multi ani.

Autoritatile habar nu au care ar putea fi motivul acestui atac sangeros si spun ca, deocamdata, nu au de gand sa eutanasieze animalul violent. In inregistrarile video facute de vizitatorii care au surprins momentele se vede cum masculul o ataca pe Johari. "Toata lumea a crezut initial ca se joaca, insa dupa aceea si-au dat seama ca femela se zbatea sa scape".

Echipele de securitate au inchis imediat accesul publicului in gradina zoologica, iar leul respectiv a fost izolat. Ceilalti 4 lei par sa nu fi fost afectati de acest incident.

"Johari a fost un animal remarcabil, asa cum sunt toti leii nostri. A fost un incident foarte ra si neplacut. In cei 35 de ani ai mei pe care ii am in acest domeniu la zoo nu am vazut niciodata sa se intample asa ceva", a declarat Lynn Kramer, vicepresedinte al departamentului de interventii de la Zoo Dallas.

Kramer a mai declarat insa ca leii mai ucid alti masculi cand sunt in salbaticie si, uneori, puii, insa atacarea unei leoaice este un lucru care se intampla extrem de rar.

 

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO