In urma cu doi ani a renuntat complet la alcool si cafea. Schimbarile aparute in viata unui tanar din New York

Dată publicare: 04-01-2017 10:29
Dată actualizare: 07-01-2017 07:11


Tobias Van Schneider

Tobias Van Schneider, un designeri si blogger care locuieste la new York, a renuntat in urma cu doi ani la tot ce contine alcool sau cafea. Rezultatele pe care le-a obtinut sunt surprinzatoare.

Dupa sarbatorile de iarna, in care probabil au exagerat cu alcoolul si mancarea, unii oameni aleg sa se abtina de la bauturi spirtoase pe toata durata lunii ianuarie. In vest, acest obicei poarta numele de 'Dry January'. In urma cu 27 de luni, Tobias a luat decizia sa prelungeasca acest regim si sa renunte si la cafea, relateaza The Independent.

Primul lucru pe care l-a observat a fost ca interactiunile sociale si barfele dupa o zi la birou s-au diminuat considerabil: "Cand prietenii ma invita la o bere ii refuz automat deoarece nu vreau sa ascult barfele treaz."

In plus, bugetul sau a avut mult mai putin de suferit: "Sa zicem ca beam doua, trei cocktailuri o data la doua zile si cateva sticle de vin pe luna. Cheltuiam lejer 1.000 de dolari."

Faptul ca seara dupa serviciu nu mai merge in pub-uri si se duce direct acasa i-a imbunatatit si calitatea somnului: "Dorm mai bine, ma trezesc mai energic."

Tobias a asociat intotdeauna cafeaua cu stresul de la serviciu si anxietatea, asa ca atunci cand a renuntat definitiv la aceasta licoare a observat imbunatatiri substantiale, inclusiv in ceea ce priveste tranzitul intestinal. Pentru ca ii plac mirosul si gustul de cafea mai bea din cand in cand una fara cofeina.

"Per total sunt foarte fericit cu decizia pe care am luat-o si nu am nicinu gand sa beau alcool din nou. Nu iti spun sa faci si tu la fel, daca esti fericit asa cum esti nu schimba nimic. Eu mi-am schimbat obiceiurile din curiozitate si mi-a placut rezultatul.

P.S. Inainte sa ma intrebi, nu fumez tigari, nici cannabis, nu iau vreun drog. Am internet, care da o dependenta destul de mare." a mai scris Tobias. 

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO