Gestul emotionant al unui ponei, care si-a presimtit sfarsitul. Cum i-a salvat viata puiului sau

Ultima actualizare: 30-09-2012 09:16
ponei

Asociatia de ponei Dartmoor Hill gazduieste un manz in varsta de numai 5 luni, care a fost salvat de la moarte de mama lui. Povestea lui i-a impresionat pe angajatii institutiei.

Poneiul se numeste Queenie si ar fi murit de foame, daca mama ei, grav bolnava, nu ar fi facut un gest extrem de emotionant, care l-a uimit chiar si pe medicul veterinar.

Ea a simtit ca este bolnava si si-ar fi dat seama ca daca va muri pe camp, unde se afla timp de cateva luni alaturi de manzul ei, puiul ar fi pierit de foame.

Astfel, a facut un ultim efort si l-a adus in siguranta, dupa 5 zile de mers, peste campia Dartmoor, acasa la stapana ei, ca sa fie ingrijit.

La numai 24 de ore de cand a ajuns acasa, iapa a murit, iar medicul veterinar care a incercat sa o salveze a declarat ca era bolnava si probabil simtise ca va muri curand, de aceea s-a intors cu manzul ei.

Queenie este acum in siguranta si va fi intarcata peste cateva luni, apoi va ajunge la o alta ferma, spun angajatii asociatiei de ponei.

In Dartmoor traiesc aproximativ 1.500 de ponei, care pasc pe o pasune comuna, unde stau intreaga vara, liberi, urmand ca la inceputul iernii sa se intoarca la stapanii lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO