FOTO. Carte erotica din secolul al XVIII-lea, interzisa 200 de ani, va fi scoasa la licitatie

Dată publicare: 04-01-2013 11:38
Dată actualizare: 07-01-2013 06:46


Capodopera Completa a lui Aristotel, carte despre sex 2

Un manual despre relatii intime si reproducere, redactata in secolul al XVII-lea, a fost scos la licitatie. Completat cu desene explicite, cartea a fost interzisa timp de 200 de ani in Marea Britanie.

Cartea se numeste Capodopera Completa a lui Aristotel si, in ciuda titlului, este un manual cu sfaturi despre sex, relatiile dintre barbati si femei si informatii despre dezvoltarea sarcinii si nastere.

Prima editie a fost lansata in anul 1680, insa cartea care va fi vanduta acum dateaza din anul 1760. Manualul a fost interzis in secolul al XVIII-lea, pana in anul 1961, precizeaza The Telegraph.

“Este o lectura fascinanta. Ofera date incredibile despre schimbarea perceptiilor privind sexul. Nu contine nimic indecent, e mai curand amuzanta”, declara Cathy Marsden, specialist in vanzarea cartilor la licitatie.

Cartea era folosita atat de moase, cat si de cuplurile casatorite si continea avertizari despre riscul sexului extraconjugal: copilul nascut in urma pacatului va fi paros sau se vor naste gemeni siamezi.

Ca o mentiune surprinzatoare privind mentalitatea pubica a acelor vremuri, in manual scrie ca este bine ca si femeia sa se bucure de placere in timpul actului sexual, marindu-si astfel sansele de a ramane insarcinata.

Desi cartea ii este atribuita lui Aristotel, nu se stie nimic despre adevaratul autor.

Sursa: Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO