Explicatia halucinanta din spatele acestei fotografii. De ce s-a acoperit barbatul cu plastic

Dată publicare: 12-04-2013 10:58
Dată actualizare: 15-04-2013 06:47


evreu acoperit cu o punga de plastic in avion

O fotografie publicata pe Reddit a provocat dezbateri aprinse. Multi au incercat sa gaseasca explicatii privind motivul pentru care un barbat a calatorit in avion infasurat intr-o uriasa punga de plastic.

Fotografia a fost publicata pe Reddit joi dimineata, utilizatorul precizand ca barbatul din imagine este un evreu ultra-religios.

Motivul pentru care s-ar fi acoperit cu plastic: sa evite orice contact cu o femeie.

Potrivit Huffington Post, care citeaza articole mai vechi din publicatia Haaretz, au existat multe cazuri in care evrei religiosi au refuzat sa stea in avion langa femei straine.

Compania israeliana El Al a fost chiar data in judecata de o turista, pentru discriminare, deoarece a fost mutata pe un alt loc, la cererea acestor persoane.

Ar putea exista insa si un alt motiv, spune un alt utilizator: barbatul din imagine este un “cohen”, adica un urmas al preotilor iudei din trecut, iar, potrivit regulilor, cei din aceasta clasa sociala nu au voie sa se apropie de cimitire. Nici macar sa le survoleze din avion. In caz contrat, ei vor deveni “impuri”.

Intr-adevar, compania El-Al a mai fost pusa in situatii similare, pentru ca multe curse trec pe deasupra cimitirului Holon.

Insa, in 2001, compania aeriana a decis sa nu permita un asemenea mod de calatorie.

In an mai tarziu, a avut loc si un scandal la bordul unui avion, din acest motiv, iar pilotul a fost obligat sa se intoarca pe aeroport.

Sursa: huffingtonpost.com

Tags: avion, plastic, religie,


VIDEO PROTVPLUS.RO