Era sa orbeasca din cauza greutatii sale. Cum a reusit o femeie sa castige lupta cu viata

Dată publicare: 22-08-2013 15:45
Dată actualizare: 25-08-2013 07:04


Bethan Goodhew

O profesoara din Marea Britanie a descoperit ca greutatea sa era din cauza hipertensiunii localizate la nivelul creierului si ca tanara ar putea sa moara.

Invatoarea a crezut ca durerile de cap pe care le avea in ultima perioada sunt provocate de stresul acumulat la locul de munca. La un moment dat, aceasta se afla in clasa cand a ametit si a simtit ca isi pierde cunostinta.

La un control medical de rutina, Bethan Goodhew a aflat ca suferea de hipertensiune craniana benigna.

Afectiunea se produce in momentul in care fluidul se acumuleaza in craniu, apasand asupra nervului optic, care transmite mesaje vitale creierului si se afla in spatele ochiului.

Neurologul i-a spus tinerei in varsta de 26 de ani ca si-ar putea pierde vederea, hipertensiunea craniana fiind in unele cazuri mortala.

Pentru a ramane in viata, invatatoarea a fost nevoita sa slabeasca, aceasta avand o greutate de 160 de kilograme.

Tanara a fost supusa unei interventii de indepartare a grasimii, urmata de o dieta stricta.

Neurologul Mark Doran a declarat pentru Daily Mirror ca starea lui Bethan este intalnita odata la 100.000 de persoane in Marea Britanie. La 16 luni dupa diagnosticare, tanara a reusit sa slabeasca aproape jumatate din greutatea sa initiala.

Bethan sustine ca odata cu pierderea kilogramelor a reusit sa isi recapete viata, riscul de a orbi fiind aproape nul acum.

Sursa: mirror.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO