El este tanarul fara memorie. Boala care nu-l lasa sa-si aminteasca nimic din ce face peste zi

Dată publicare: 10-08-2013 09:40
Dată actualizare: 13-08-2013 06:52


Ricky Dean

Un tanar de 19 ani din Marea Britanie sufera de o afectiune foarte ciudata, el neputand sa-si aduca minte nimic din ce a facut cu o zi in urma.

Ricky Dean trebuie sa tina notite si alarme pe telefonul mobil, ca sa stie ce are de facut in fiecare zi si ce s-a intamplat cu o zi in urma.

El sufera de pierdere de memorie pe termen scurt, din cauza ca la nastere creierul sau a fost lipsit de oxigen.

Astfel, el tine mereu la gat un iPhone, unde are trecuta lista de activitati: trebuie sa faca dus, sa se barbiereasca, sa manance. Aceasta lista este practic memoria lui, scrie Daily Mail.

Cat timp urmareste aceste alerte, totul este in regula, dar se intampla insa ca uneori sa uite si sa-si verifice telefonul si atunci lucrurile se complica.

“Pentru mine, viata e ca si cand as sta intr-un hol intunecos, tinand in mana o lumanare. Vad lumina langa mine, dar nu stiu ce este in fata mea sau in spatele meu. Eu traiesc doar in prezent”, declara Ricky.

Din fericire, tanarul isi poate recunoaste parintii si prietenii foarte apropiati, dar in rest nu poate retine figurile oamenilor.

Tanarul este insa optimist si nu isi plange de mila, fiind mereu vesel si incercand sa se bucure de viata asa cum e.

Parintii lui ii sunt mereu alaturi si incearca sa-l ajute sa faca fata provocarilor rutinei zilnice.

Din pacate, el nu poate iesi din casa singur, pentru ca se rataceste si nici nu poate fi lasat sa aiba bani la el, deoarece ii pierde.
 

Sursa: Daily Mail

Tags: boala, memorie,


VIDEO PROTVPLUS.RO