Detinutii au vrut Happy Meal. Revolta in cea mai mare inchisoare privata din Marea Britanie

Dată publicare: 06-01-2014 16:12
Dată actualizare: 09-01-2014 06:59


cartofi McDonald's

40 de detinuti, aflati in stare de ebrietate, au sechestrat paznicii si au cerut sa primeasca mancare de la McDonald's, in timpul unui protest care a avut loc intr-o inchisoare privata britanica.

Aproximativ 40 de detinuti au participat la protestul de duminica, de la inchisoarea HMP Oakwood, din Wolverhampton. Acestia au folosit tac-uri de biliard pentru a-i captura pe ofiterii inchisorii.

Detinutii s-au baricadat intr-o aripa a inchisorii si au sechestrat doi gardieni, apoi au cerut sa primeasca mancare de la McDonald's, in celule.

Un detinut care nu a fost implicat in scandal a declarat: "40 de detinuti s-au baricadat in sala de biliard. Au revendicari prostesti, vor sa le fie adusa mancare de la McDonal''s in celule. Sunt beti. Sunt multi politisti aici, care incearca sa preia controlul, dar nu reusesc."

Firma de securitate, care administreaza inchisoarea, a declarat ca a preluat controlul situatiei pana la ora 21:00, iar dupa ora 2 dimineata situatia a fost rezolvata.

Incidentul a aparut la cateva saptamani dupa ce ministrul de Justitie, Chris Grayling, a luat apararea inchisoarii, in ciuda problemelor si a rapoartelor negative primite din partea Inspectoratului Inchisorilor.

Un purtator de cuvant al Ministerului Justitiei a declarat: "Incidentul a fost rezolvat de personalul inchisorii. Suntem in legatura permanenta cu compania G4S, pentru a fi la curent cu evolutia situatiei."

Inchisoarea Oakwood a costat 150 de milioane de lire si este supranumita "Jokewood" (Gluma) din cauza securitatii deficitare.

Droguri de mare risc au fost descoperite in inchisoare, detinutii isi distilau propriul alcool in celule, iar imaginile pornografice erau permise pe peretii inchisorii.

Oakwood cea mai mare inchisoare privata din Marea Britanie, cu peste 1600 de detinuti.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO