Compania care va plati sute de mii de dolari din cauza unui sandvis prea scurt. Procesul a durat ani de zile

22-10-2015 09:39


sandvis Subway bagheta

Subway, cea mai mare retea de restaurante din lume, prezenta si in Romania, a ajuns la capatul unui lung proces cu mai multi clienti din Statele Unite, nemultumiti ca au fost furati... la centimetri.

Compania Subway, celebra pentru sanvisurile sale uriase, va trebui sa plateasca daune clientilor nemultumiti ca baghetele nu erau atat de lungi pe cat ar fi trebuit. Potrivit Chicago Tribune, zeci de milioane de americani ar putea fi afectati de aceasta situatie – mai precis, toti cei care din 2003 si pana de curand au cumparat un sandvis Subway de 6 sau 12 inci (15 sau 30 de centimetri).

Momentan, insa, doar cei 9 care au deschis un proces in acest sens vor primi sume ce pot ajunge pana la 1.000 de dolari. Decizia a fost luata de un tribunal din Milwaukee, dupa un proces care a durat 3 ani si a inceput atunci cand un consumator a postat in retelele sociale o imagine cu un sandvis mai scurt cu circa doi centimetri. Pe langa aceste sume, Subway va trebui sa achite si onorariile avocatilor: 525.000 de dolari, conform Wall Street Journal. In plus, decizia nu este colectiva, astfel incat orice alt client nemultumit de lungimea sandvisului sau poate deschide un nou proces.

Compania sustine ca nu si-a inselat clientii, dar ca va plati sumele cerute in justitie pentru ca acestia sa fie multumiti. In plus, in toate restaurantele Subway va exista o rigla cu care angajatii sa masoare daca baghetele au lungimea regulamentara. Reprezentantii companiei spun insa ca, din cauza variatiilor din procesul de coacere a baghetelor, nu au cum sa garanteze ca lungimea acestora va fi de exact 15 sau 30 de centimetri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO