Cele mai urate 7 creaturi subacvatice, cosmarul oricarui scafandru. VIDEO

Dată publicare: 12-05-2012 20:49
Dată actualizare: 06-11-2012 04:14


Pestele vampir

Scufundarile sunt o practica des intalnita, mai ales in scop turistic. Putini sunt cei care fac adevarate expeditii in adancul oceanelor, insa e bine sa stie ce pot gasi.

Cei de la gizmodo.com au facut un top al celor mai mari 7 "surprize" care se gasesc in apele adanci si neexplorate. Iata creaturile care ar putea speria orice scafandru:

1. Deepstaria enigmatica - o meduza gigantica, de forma unui voal. Cei care au vazut-o in adancul oceanelor spun ca seamana cu o fantoma imensa.

2. Pestele psihedelic - creatura intens colorata, care poate merge efectiv pe fundul apei, gratie aripioarelor dorsale extrem de puternice.

3. Pestele cu ochi cilindrici - are ochii in mijlocul capului si se spune despre el ca vede mai bine decat un pilot de vanatoare.

4. Pestele predator tunicat - tunicatele nu sunt interesate de hrana masiva, insa aceasta specie mananca aproape orice intra in gura sa enorma.

5. Pestele preistoric cu guler - este un fel de rechin, dar mult mai avansat. O replica a sa poate fi vazuta de multe ori in filmele SF.

6. Creveta-pistol - specie rara, mult diferita de populara mancare. Are doua falci extrem de puternice cu care isi sfasie efectiv prada.

7. Pestele vampir - o combinatie intre calmar si caracatita, care aduna calitatile ambelor specii si este mortal.

Sursa: Gizmodo

Tags: topuri, pesti,


VIDEO PROTVPLUS.RO