Cele mai simple cunostinte de matematica l-au scapat pe un profesor de o amenda de 400 de dolari

Dată publicare: 14-04-2012 12:51
Dată actualizare: 23-10-2012 10:50


amenda trafic

Un profesor de fizica de la Universitatea din San Diego a devenit un adevarat idol printre soferi pe internet dupa ce si-a publicat lucrarea intitulata "cum sa lupti impotriva amenzilor".

O lucrare de patru pagini prezentata in fata judecatorului l-a scapat pe profesorul Dmitri Krioukov de o amenda de 400 de dolari pe care ar fi trebuit sa o plateasca dupa ce nu a dat prioritate intr-o intersectie.

Scuza este universala si ai nevoie doar de cunostinte de matematica si de putere de convingere. 

Profesorul a explicat printr-un desen ca, in circumstantele date, politistul nu avea cum sa-si dea seama daca el a oprit sau nu la semnul STOP.

Testul pentru clasa a II-a pe care il pica 1 din 2 adulti activi. Tu crezi ca il poti rezolva?

Krioukov sustine ca se apropia de intersectie cand politistul l-a observat, aparent fara sa opreasca. "In primul rand, privea din lateral, astfel ca nu-si poate face o idee clara despre cat de repede mergeam. Apoi, un Subaru Outback s-a interpus temporar intre politist si Toyota Yaris condusa de mine. Politistul nu a vazut ca m-am oprit de fapt si apoi am pornit din nou".

Explicatia sa a fost pe placul judecatorului, care i-a anulat amenda. Dupa proces, Krioukov a publicat online lucrarea sa.

 

Sursa: Yahoo News


VIDEO PROTVPLUS.RO