Ce se intampla cu mamele care se tem ca se ingrasa prea mult in timpul sarcinii


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 08:56
Categorie: Bizar
gravida

Pentru multe femei, sarcina reprezinta ocazia de a manca tot ce poftesc, fara a mai tine cont de kilogramele in plus.

Dar, exista si cealalta extrema. Un studiu efectuat de savantii din Londra arata ca una din 13 viitoare mame isi face griji din cauza faptului ca ia in greutate.

Ca sa ramana suple, unele femei fac eforturi mult prea mari, ce pot dauna insa puternic si bebelusului, avertizeaza specialistii.

Christina suferea de anorexie, atunci cand a ramas insarcinata. Era obsedata de felul in care arata si a tinut o dieta foarte stricta.

Iar asta i-a afectat si cei doi copii.

"Ma simt foarte vinovata. Il infometam practic pe copilasul meu minunat", a spus mama.

Christina este una dintre femeile care sufera de pregorexie - o forma de anorexie ce afecteaza gravidele. Iar cazurile de acest fel nu sunt putine.

De teama ca se vor ingrasa in timpul sarcinii, viitoarele mame incearca sa isi pastreze silueta fie prin diete drastice, fie prin exercitii fizice extunuante.

DR. PAT O'BRIEN, obstretician: "Exista un risc crescut de avort spotan, in stadiile incipiente ale sarcinii. Exista, de asemenea, un risc mare ca bebelusul sa nu se dezvolte normal, din cauza malnutritiei si de aceea ar putea fi nascut prematur."

O parte dintre pacientele cu aceasta boala au fost anorexice. Altele sunt pur si simplu coplesite de schimbarile hormonale din timpul sarcinii. 

Ducesa de Cambridge este una din personalitatile aflate in permanenta in atentia jurnalistilor. Iar acest lucru nu s-a schimbat nici cand a fost insarcinata.

Dupa ce a aparut din nou in lumina reflectoarelor, la 5 saptamani dupa ce a nascut, internetul a explodat cu povesti referitoare la silueta ei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO