Caz ciudat in SUA. Medicii nu au aflat ce se intampla cu singura persoana din lume care sufera de aceasta boala

13-11-2014 15:52


Shanyna Isom

Shanyna Isom, o femeie de 32 de ani, din Statele Unite, sufera de o boala ciudata, din cauza careia, in loc de par, pielea ei este brazdata de unghii.

Boala este atat de rara incat nici dupa cinci ani de cercetari doctorii nu au reusit sa gaseasca ce este in neregula cu Shanyna, potrivit Oddity Central.

Potrivit specialistilor de la Johns Hopkins Medical Center, Shanyna este singura persoana din lume care sufera de aceasta boala.

Totul a inceput in 2009, cand femeia a suferit un atac de astm si a fost tratata cu steroizi, la care a avut o reactie alergica. Imediat dupa, pielea a inceput sa o manance ingrozitor.

"Nu stiam ce sa facem. Unghiile cresteau necontrolat, iar dupa ce le scoteai, cresteau la loc", a povestit mama femeii. Dupa acest moment, picioarele Shanynei s-au innegrit.

Pe masura ce boala s-a agravat, oasele si vederea femeii au fost afectate si nu mai putea sa se deplaseze de una singura. Dupa multe analize, doctorii de la Johns Hopkins au descoperit ca organismul ei producea de 12 ori mai multe celule in fiecare folicul de par. Astfel, in loc sa produca par, fiecare folicul producea unghii.

Specialistii au conceput un tratament special, gratie caruia pacienta se simte putin mai bine. Totusi, acesta este extrem de scump, iar Shanyna a acumulat facturi medicale neplatite in valoare de un milion de dolari.

Familia si prietenii femeii se roaga in continuare pentru o recuperare miraculoasa. "Stim ca Dumnezeu este un vindecator si ca o va ajuta", au spus acestia.

Sursa: odditycentral.com

VIDEO PROTVPLUS.RO