Banderola nazista l-a facut sa isi piarda licenta. Povestea taximetristului din New York care a revoltat locuitorii orasului

17-05-2014 16:08


Svastica in New York

Un sofer de taxi din New York s-a ales cu suspendarea licentei de transport dupa ce a fost fotografiat conducand cu o banderola nazista cu svastica, pe brat.

Imaginea a provocat furie printre pietoni si soferi, scrie The New York Daily News.

"Oamenii ma injura, dar merg mai departe", a declarat Gabriel Diaz, un nationalist-socialist in varsta de 27 de ani. El a ales sa poarte banderola pe bratul drept, pentru ca pasagerii sa poata sa il vada. Diaz sustine ca pasagerii sai nu s-au plans.

"Am crezut ca nu vad bine", a spus o mama din New Jersey, care l-a vazut pe Diaz in luna aprilie si a facut o plangere la Comisia de Transport si la Liga Anti-Defaimare.

"Suntem extrem de deranjati de aceasta manifestare provocatoare si jignitoare si fac apel la Comisia de Tranport din New York pentru a investiga problema si a lua masuri cat mai repede", a declarat Evan Bernstein, din partea Ligii Anti-Defaimare.

Diaz, care locuieste in cartierul Bronx, este sofer de taxi din noiembrie 2011, iar, momentan, licenta i-a fost suspendata. El a promis ca nu va mai purta banerola din cauza "liberalilor plangaciosi", desi simte ca masura ii incalca libertatile constitutionale.

"Daca un musulman poate conduce cu un truban pe cap, daca un homosexual se poate plimba cu un steag al curcubeului in mana, de ce nu pot purta eu o banderola nazista?", a declarat el.

Desi e dominican, Diaz sustine ca aceasta nu e in contradictie cu opiniile sale naziste.

 

Sursa: nydailynews.com

VIDEO PROTVPLUS.RO