Asa arata "casa visurilor sale". Un barbat din Serbia si-a construit locuinta in mijlocul unui rau

Dată publicare: 11-05-2013 07:47
Dată actualizare: 14-05-2013 06:58


Casa in Serbia

Uitati de casele cu vedere spre lac. Un barbat din Serbia a decis sa duca pasiunea pentru privelisti uimitoare la un nou nivel.

Asa ca si-a construit o casa chiar in mijlocul unui rau. Pe post de fundatie a folosit o stanca, ce iese din albie. De peste 40 de ani barbatul vine in vizita in mica sa oaza atunci cand vrea sa ia o pauza, departe de toata agitatia cotidiana.

Are chiar si o terasa, asa ca serile de vara il prind mereu aici, privind nostalgic catre apa curgatoare. Intre doua tari, la jumatatea raului Drina, barbatul si-a construit in urma cu 40 de ani un mic coltisor de rai.

Milija Mandic, proprietarul casei: "Acesta este raul Drina. Curge din cele mai vechi timpuri. Pe partea stanga e Bosnia, iar aici, in dreapta, Serbia. Iar eu stau chiar in mijloc."

Pescar si inotator pasionat inca din adolescenta, barbatul si-a convins cativa prieteni sa il ajute sa construiasca o casuta de lemn, pe o stanca ce iesea din albia raului. La inceput veneau aici sa faca plaja si sa vorbeasca despre scoala si fete.

Milija Mandic, proprietarul casei: "Primele iubiri, toata tineretea mea, amintirile cu fete si timpul petrecut cu prietenii, toate s-au intamplat aici.Pentru asta am construit aceasta casa."

De atunci au trecut 4 decenii, iar barbatul nu a renuntat nicio clipa la casa visurilor sale. Si nu i-a fost deloc usor. De 9 ori a fost luata de ape, iar ultima oara bucatile au fost imprastiate pe o distanta de 50 de km. Nu a renuntat. A construit-o de la zero, dar a decis sa o faca mai flexibila.

Milija Mandic, proprietarul casei: "Aici sunt niste balamale, asa ca toata partea de sus se poate ridica, se desface din ambele parti, in asa fel incat Drina (raul) sa poata curge linistita. Nimeni nu poate sta in calea apei, asa ca e mai bine sa ii faci loc."

Chiar daca are o familie frumoasa si o slujba solicitanta, barbatul spune ca isi petrece fiecare clipa libera in casa de pe rau. Indiferent cati bani si timp i-ar consuma acest vis, nu are de gand sa renunte niciodata la micuta sa locuinta.

Milija Mandic: "Tot ce e mai frumos in viata mea, intreaga mea viata e aici. Sunt aici tot timpul."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO