Aparitie extrem de rara in apele Marii Britanii. Cadavrul unui "rechin pelerin" de aproape 8 metri a fost gasit plutind

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11
Rechin in Cornwall

Cadavrul unui rechin de dimensiuni foarte mari a fost fotografiat in apropierea unei plaje din Cornwall, Marea Britanie.

Conform BBC News, creatura marina avea o lungime de 7,62 metri si facea parte dintr-o specie care se hraneste cu plancton si care obisnuieste sa inoate la suprafata apelor.

Acesti rechini-pelerin sunt deseori vazuti pe coasta Cornish-ului, in timpul lunilor mai calduroase.

"De obicei, cadavrele rechinilor pelerin se scufunda, asa ca asta este o oportunitate foarte rara pentru noi. Este cu adevarat neobisnuit, avem parte de asa ceva poate o data pe an." - a spus Niki Clear, din cadrul Marine Strandings Network.

O echipa de voluntari din cadrul MSN se afla acum la fata locului, unde aduna probe pentru a confirma specia, marimea si sexul.

Matthew Facey este cel care a realizat fotografia cu rechinul plutind la suprafata: "Am auzit de la un client ca au vazut o balena moarta in apropiere de Chapel Point, asa ca m-am gandit sa merg pana acolo sa vad.

Apoi, prietenii mei pescari mi-au spus ca este un rechin pelerin femela, care era moarta de ceva vreme, insa acum era hrana pentru crabi si pescarusi, asa ca nu era chiar atat de rau pana la urma." - a spus fotograful.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO