Aparitia unui sobolan s-a soldat cu 81 de raniti intr-o moschee din Maroc. Ce s-a intamplat in doar cateva minute

Ultima actualizare: 17-07-2015 07:08
Moscheea lui Hassan al II-lea

Aparitia unui sobolan in interiorul Marii Moschei Hassan al II-lea din orasul Casablanca a generat panica intre credinciosi, care s-au inghesuit catre iesire si au provocat o busculada soldata cu ranirea a 81 de persoane.

Potrivit ziarului digital 'Hespress.ma', in timpul rugaciunii din dimineata de luni, un rozator a intrat in spatiul rezervat femeilor. Speriate, unele dintre acestea au inceput sa strige, fapt care a starnit teama altor persoane care au fugit incerand sa iasa din lacasul de cult.

In total, s-au inregistrat 81 de raniti, majoritatea femei, care au primit ingrijiri medicale in spitalul Muley Yusef, a declarat o sursa oficiala din Casablanca.

Incindentul a avut loc in timpul Laylat al Qadr (Noaptea Destinului) - considerat drept cel mai important eveniment din cadrul lunii de Ramadan - care comemoreaza momentul in care profetul Mahomed a avut revelatia Coranului. Acesta este, prin traditie, si intervalul cu cea mai mare afluenta de credinciosi in moschei.

Panica a fost sporita de zvonuri legate de un incendiu produs de un scurtcircuit electric sau chiar despre un atac terorist, dupa cum au mentionat cotidianul 'Yabiladi.com' si alte canale de informare publica.

Inaugurata in 1993, Moscheea Hassan al II-lea are o parte construita chiar deasupra apei Oceanului Atlantic si este cea mai mare moschee din Africa si una dintre cele mai mari din lume. Ea detine si recordul celui mare inalt minaret din lume, de 210 metri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO