A supravietuit unui transplant de inima, dar a murit dupa o liposuctie: "Medicul a ucis-o"

Ultima actualizare: 06-08-2012 09:52
Isel Pineda

O femeie care a supravietuit unui transplant de inima a fost ucisa de o operatie banala de liposuctie, facuta de un doctor care a ignorat niste precautii medicale.

Isel Pineda nu ar fi trebuit sa ajunga niciodata pe masa de operatii dupa transplantul de inima pe care l-a facut si in urma caruia a devenit sensibila la anestezie.

Insa medicul Oleg Davie (foto), un chirurg plastician contestat, caruia Departamentul de Sanatate din SUA i-a interzis in urma cu un an operatii mai complicate decat injectiile cu Botox si inlaturarea negilor, a ignorat istoricul medical al pacientei si a programat-o pentru o liposuctie.

Oleg Davie a spus ca nu stia de transplant, insa acest lucru este contrazis de actele pe care iubitul femeii le-a gasit in poseta ei, din care rezulta ca plasticianul stia despre interventia din 2004 si ca anestezia era riscanta pentru ea.

Medicul a programat-o pe Isel pentru operatie si a incasat suma de 3.200 de dolari, contravaloarea procedurii. Imediat dupa operatie, femeia a facut stop cardiac, iar paramedicii nu au mai putut s-o salveze.

Familia femeii este indurerata si revoltata pentru ca plasticianul nici macar nu le-a transmis condoleante. Mai mult, acesta continua sa faca programari pentru operatii de liposuctie.

Anul trecut, in luna iulie, Departamentul de Sanatate i-a retras lui Oleg Davie dreptul de a face interventii chirurgicale, dupa ce a fost reclamat de mai multi pacienti si a platit amenzi in valoare de 100.000 de dolari pentru greseli facute in timpul operatiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO