A fost amendat cu 90.000 de dolari pentru o gluma facuta in aerport. Ce a spus barbatul ca transporta in bagaje

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23
bagaje

Un medic din Venezuela va trebui sa plateasca 90.000 de dolari despagubire pentru ca a afirmat in gluma ca transporta explozibil inainte de a urca la bordul unui avion la Miami (sud-estul Statelor Unite).

Gluma acestuia a provocat evacuarea partiala a aeroportului, potrivit avocatului sau, citat de AFP, conform Mediafax.

Manuel Alvarado, in varsta de 60 de ani, va trebui sa plateasca 89.172 de dolari ca despagubiri pentru pierderile suferite in urma evacuarii a doua terminale ale aeroportului de catre mai multe companii aeriene si politia din Miami, care a mobilizat o unitate specializata in explozibil, a explicat avocatul sau, Brian Bieber.

Inainte de a urca in avionul cu destinatia Bogota la 22 octombrie, Manuel Alvarado i-a raspuns unui membru al personalului companiei columbiene ca transporta explozibili C-4.

In pofida faptului ca acest chirurg, care lucreaza in Venezuela, a afirmat apoi ca a vrut doar sa glumeasca, autoritatile l-au arestat si au declansat procedurile de urgenta la aeroportul international din Miami, Florida.

"El regreta profund ce a facut. Nu avea nicio intentie de a provoca panica. El a comis ceea ce s-a dovedit a fi cea mai grava eroare din viata sa", a subliniat avocatul.

Dupa ce procurorul a renuntat la acuzatia de falsa amenintare cu un atentat cu bomba si comportament criminal, Alvarado a promis sa plateasca circa 90.000 de dolari, potrivit avocatului sau.

De la atentatele din 11 septembrie 2001, amenintarile cu atentate pot fi pedepsite foarte sever in Statele Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO