Noua regulă care le-a dat bătăi de cap șoferilor de ridesharing. Amenzile usturătoare primite

Ultima actualizare: 02-02-2020 09:15

La nici 24 de ore de la intrarea în vigoare a noilor reglementări privind transportul alternativ de persoane, polițiștii au găsit șoferi care nu respectă legea.

În București au fost făcute, sâmbătă noapte, mai multe controale și nu puțini au fost șoferii care s-au trezit că sunt buni de plată.

Oamenii legii au verificat dacă şoferii respectă noile reglementări privind transportul alternativ de persoane, prin aplicaţii precum Uber, Bolt sau Clever.

Pe lângă autorizaţiile speciale şi atestatul de la Autoritatea Rutieră Română, şoferii trebuie să afişeze un ecuson. Acesta trebuie să fie poziţionat pe parbriz şi pe lunetă, pe partea stângă şi trebuie să fie înrolat în aplicaţie pentru a putea prelua pasageri.

Aceasta a fost şi regulă care le-a dat cele mai multe bătăi de cap conducătorilor auto.

Poliţist: "Pentru că nu le aveţi afişate, sancţiunea este de o mie de lei."

Șofer: "Dacă nu mi-am făcut datoria de a le afişa este vina mea. Ştiam, dar am zis să le plastific şi pe urmă să mi le pun, ca na, dar în fine."

Șofer: "Ştiam, dar numai că ecusoanele aşa ni le-au dat. Chiar am şi specificat când am fost şi le-am ridicat de la patron, "păi astea nu trebuie să le lipim şi noi în parbriz?". Zice "nu, aşa ni le-a dat ARR-ul, ARR-ul nu ne-a specificat că trebuie neapărat". Eu ştiam lucrurile astea. Le-am luat aşa. Ce era să fac?"

Deşi legea a fost promulgată încă din noiembrie anul trecut, verificările i-au luat pe unii prin surprindere.

Șofer: "Sunt benefice, pentru că mulţi umbla şi fără acte, dar mă gândesc eu că e prea devreme să facă aşa ceva."

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: "Aceste acţiuni vor fi organizate permanent de Brigadă Rutieră pentru verificarea deţinerii legalităţii documentelor prevăzute de lege şi pentru creşterea siguranţei rutiere."

În plus, şoferii trebuie să aibă ţinuta decenta şi comportament civilizat. Intrarea în vigoare a noilor reglementări aduce amenzi cuprinse între o mie şi cinci mii de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO