Mesajul postat de Marian Godina pe Facebook. "Am inteles ca ma bat cu morile de vant"

Ultima actualizare: 27-04-2016 07:14
Marian Godina

Dupa ce a primit mai multe mesaje care criticau politia pentru ca sta "la panda" pentru a-i prinde pe soferii care incalca legea, Marian Godina a postat pe Facebook poze cu locurile in care sunt ascunse radarele in alte tari "civilizate".

 Tomberoane, vaci din plastic sau copaci. Toate acestea sunt folosite de politistii altor tari pentru a-i prinde pe soferii indisciplinati in trafic, dupa cum prezinta in pozele sale Marian Godina. Gestul vine dupa ce a primit mesaje dure despre cum sunt ascunse radarele in Romania.

Chiar si asa insa, utilizatorii nu au fost multumiti de aceste argumente si au invocat faptul ca "ei au autostrazi". Drept urmare, politistul le-a transmis ca s-a saturat sa se "lupte cu morile de vant".

"Am postat fotografiile cu aparatele radar ascunse de prin alte tari din Europa si din lume ca raspuns la comentariile de zilele trecute in care se reprosa ca numai la noi in Romania stau radarele ascunse, nu ca mi-ar placea astfel de comparatii. Asa cum anticipam, acum au aparut comentariile care spun ca, spre deosebire de noi, ei au autostrazi. Pozele erau doar ca sa vedeti ca si in alte tari radarele sunt ascunse, ba chiar mult mai ascunse decat la noi, unde echipajul care sta "la oprire" e mai mult decat vizibil.

Faptul ca avem o infrastructura care lasa de dorit inseama ca ne da dreptul sa incalcam viteza? Daca nu ai serviciu si salariu ai voie sa talharesti? Un barbat urat si prost gramada care nu e in stare sa cucereasca o femeie, are dreptul sa violeze? Cam asta ar fi analogia. Daca nu avem autostrazi, hai sa mergem tare pe ce avem.

In fine...am inteles ca ma bat cu morile de vant. O sa imi vad de treaba mea in continuare, o sa anunt in continuare parinti ca si-au pierdut copilul sau pe cineva drag in accident, o sa lipesc in continuare etichete cu nume si CNP la morga pe cadavrele proaspat scoase dintre fiarele contorsionate. Voi cautati in continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectata, cand depasiti viteza dati vina pe politist ca nu are cascheta, vedeti daca are ordin de serviciu, cautati vina in oricare alta parte, dar nu la voi. Voi ati mers tare ca n-avem autostrazi, ca nu era radarul la vedere, ca nu v-a anuntat nimeni ca e radar (desi aveti permis de conducere si ar trebui sa cunoasteti deja limitele de viteza si semnificatiile indicatoarelor).

In alta ordine de idei, faptul ca nu avem sosele ar trebui sa fie un motiv in plus care sa ne faca sa realizam ca depasirea vitezei nu ne va aduce niciun beneficiu, in sensul ca oricum nu vom ajunge mai repede. si am sa va dau un exemplu pe care sunt convins ca l-ati vazut cu totii:

Mergi la un drum lung si intr-o curba esti depasit de un bezmetic care trece pe langa tine cu o viteza de zici ca tu stai pe loc. il urmaresti cu privirea si vezi ca ajunge in spatele altei masini si tot scoate botul din coloana, pregatit de alta depasire.

Cineva de la tine din masina zice: "ia uite-l p-asta, il mananca..." Depaseste si acea masina si se duce de nu-l mai vezi. Tu mergi in continuare cuminte, regulamentar. La intrarea in orasul destinatie, tot din cauza infrastructurii, e aglomeratie si s-a format coloana. E ora 12. Stai in coloana si deodata, in fata cu vreo 7-8 masini...pe cine zaresti? Bezmeticul. Dar ce-ai facut, Bobita? D-aia te grabeai asa tare? La tine cat e ceasul? Tot 12, tot 12?", a scris Marian Godina pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO