Anul 2019 a fost anul în care maşinile au uimit prin inovaţie şi formă. De la autoturismele electrice, la cele trase de cai şi de la autoturisme autonome la cele care pot zbura.

A fost un an al vitezei pe şosele şi al modelelor cu un design special, al maşinilor electrice care au început să fie mai atractive şi prin performanţe, nu doar prin economie.

Maşini care se conduc singure sau chiar camioanele cu comandă autonomă au fost cele mai atractive şi populare apariţii în acest an.

Lumea auto a oscilat între autoturismele de mare viteză cu performanţe uimitoare, prezentate la saloanele auto cu pretenţii, la maşina de un cal putere, care vine din Rusia. Dar nimic nu se compară cu un autoturism Pininfarina, creat parcă pentru filmele cu James Bond.

Are cel mai bun design italian, combinat cu cea mai bună tehnică europeană, combinată cu cea mai bună tehnologie din Silicon Valley.

Pininfarina Battista va fi disponibilă din 2020 şi vor fi fabricate doar 150 de exemplare.

Dar şi maşinile clasice s-au bucurat de atenţia specialiştilor. O firmă din Londra a realizat un automobil cu caroserie clasică, dar performanţele demne de acest secol, cu un motor electric.

În 2019, domeniul auto a urcat şi în aer, cu ajutorul unei firme din China, care a conceput o dronă de transport. Nu a fost o glumă, pentru că la salonul auto de la Tokyo marile nume din domeniul auto au venit cu propuneri pentru astfel de mijloace de transport alternative.