Luxul nu este in criza. Prima decizie luata de noul sef de la Ferrari

14-09-2014 14:34


Ferrari

Ferrari va avea un nou director incepand cu 13 octombrie.

Sergio Marchionne a preluat sefia Ferrari, dupa demisia lui Luca di Montezemolo din urma cu doua zile. Marchionne a anuntat prima schimbare importanta pentru producatorul italian dupa ce va prelua conducerea companiei.

Ferrari va mari productia treptat in urmatoarea perioada pentru a satisface cererile mari din partea bogatasilor din lume. Hypercarul LaFerrari este primul model la care se va mari productia dupa cererea imensa din ultimul an. LaFerrari a pornit ca o editie limitata de doar 500 de exemplare, insa cererea este de mii de modele.

"Daca se mareste clasa, trebuie sa tinem pasul. Lista de asteptare a devenit prea lunga, iar oamenii au obosit sa astepte", a declarat Marchionne la un eveniment in Italia.

Strategia lui Marchionne e total opusa fata de planurile fostului conducator de la Ferrari, care impusese o limita de 7000 de masini produse pe an pentru a mentine exclusivitatea brandului. Aceasta strategie a dus la plecarea sa din companie.

Marchionne declara in luna mai ca Ferrari are potential sa vanda 10.000 de masini pe an, iar aceasta cifra poate deveni noul obiectiv pentru producatorul de masini sport.

Prin schimbarea de conducere, Ferrari isi poate schimba si pozitia din cadrul grupului Fiat Chrysler Automobiles. Montezemolo isi dorea ca Ferrari sa ramana autonoma si sa nu devina o subsidiara ca Lamborghiini in cadrul Volkswagen Group. Marchionne are o parere diferita. "Oamenii nu trebuie sa subestimeze importanta Ferrari in grupul nostru", a spus el.

Ferrari va creste cu 5% livrarea de automobile in acest an, iar compania lucreaza la micsorarea timpului de livrare pentru masini. Veniturile Ferrari au crescut cu 9,8% in primele sase luni din 2014, pana la 128 de milioane de euro. Fiat detine 90% din Ferrari iar Marchionne spune ca nu exista planuri de a mai vinde actiuni din companie.

Autor: Marian Ghita – editor www.sport.ro
 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO