Automobile de Masterchef. Ford va folosi rosii si nuci de cocos ca sa fabrice masini

Ultima actualizare: 15-06-2014 07:07
rosii cu logo Ford pe ele

Producatorul de masini a semnat un parteneriat cu un mare producator de ketchup pentru a folosi resturile de rosii in productia de masini.

Gigantul industriei alimentare Heinz a semnat un parteneriat cu Ford pentru dezvoltarea unor componente din rosii care vor fi montate pe masini. Pentru o greutate mai mica, dar si pentru protectia mediului, Ford e unul din producatorii care au inceput sa foloseasca materiale naturale in compozitia masinilor.

Din resturile de tomate utilizate ca materie prima pentru ketchup, Ford va folosi cojile si semintele ca sa creeze unor fibre similare celor sintetice. Si cum Heinz proceseaza anual 2 milionae tone de rosii pentru cel mai cunoscut ketchup din lume, cei de la Ford vor avea suficienta materie prima

Din resturile de rosii se vor face diverse parti ale autoturismelor, de la coliere de prindere pana la compartimente de depozitare. Parteneriatul Ford-Heinz inseamna insa mai intai de toate o perioada de cercetare, teste, apoi implementare, asa ca mai e pana cand masinile vor mirosi a rosii proaspete.

La ora actuala, Ford foloseste deja 8 materiale bio in productia de masini. Printre acestea se numara celuloza si bumbacul, dar si nucile de cocos si cojile de orez.

Text: Dan Alexandru Banu / editor www.incont.ro

Foto: trucaj

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO