Vacanta ca altadata. Ingrijesc animalele, sadesc flori, strang fanul de pe deal
Vacanta aparte pentru turistii care ajung in Marginimea Sibiului. Chiar daca sunt in concediu si merg acolo sa se relaxeze, musafirii nu dau inapoi cand taranii le pun grebla in mana.
Turistii veniti din toate colturile lumii invata ce inseamna viata la tara, printre carute, vaci si fan. Adora sa-i priveasca pe sateni cum mulg animalele sau plivesc buruienile. Si uneori pun si ei osul la treaba, mai ales ca apoi sunt tratati regeste de gazde, cu mancaruri naturale. Iar peisajul este de poveste. Nu degeaba Marginimea Sibiului a primit in 2009 trofeul Marul de Aur, o distinctie internationala oferita pentru pitoresc, obiceiuri si traditii.
Eugenia Pau are 85 de ani si de cand se stie, gazduieste musafiri. „Ii duceam la fan, le dam greble, adunam fanul, faceau ploscoane, le placea grozav”, povesteste femeia. Dar cel mai mult si mai mult, turistii iubesc mancarea.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
''Mancam natural in fiecare dimineata si seara: branzeturi, lactate, sunca buna de la oameni, oua de-ale lor, nemaipomenit!", recunoaste Viorel Simion, unul dintre turisti.
Si ducele de Kent, varul printului Charles, a vizitat Marginimea Sibiului in primavara anului trecut. A poposit in atelierul unui fierar si a gustat din cea mai buna branza din cate exista pe la noi - telemeaua de Sibiu.