Sute de kg de medicamente, seringi si fase medicale, descoperite pe malul unui rau din judetul Alba

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08

Autoritatile din Alba sunt in alerta dupa ce pe malul raului Ampoi, au descoperit 150 de kilograme de medicamente, seringi si fase medicale. Deocamdata nu se stie cine le-a aruncat acolo si nici de unde provin.

Aproape toate materialele medicale erau sigilate, insa reprezentau un real pericol pentru oameni, mai ales daca cineva s-ar fi gandit sa ia acasa medicamentele intacte, de altfel. Autoritatile au ridicat toate deseurile medicale, pentru a fi distruse si au deschis o ancheta pentru a stabili exact cine le-a aruncat la voia intamplarii, care a fost motivul si de unde provin.

Sutele de medicamente, seringi, ace si fase medicale erau pe malul apei de cel putin patru zile, spun localnicii. Abia ieri, insa, cineva si-a dat seama ca existenta lor acolo reprezinta un real pericol pentru populatia si a sunat la 112.

Autoritatile spera ca niciun localnic sa nu fi luat acasa medicamente si, mai grav, sa nu incerce sa se trateze de vreo boala cu asa ceva. Deocamdata nici macar nu se stie ce fel de produse sunt si nici cine le-a aruncat. La asa o cantitate insa au fost descarcate, cel mai probabil, dintr-o masina.

Materialele medicale au fost adunate si vor fi duse intr-un centru special unde vor fi distruse. Daca va fi gasit, vinovatul risca o amenda intre 20 si 40 de mii de lei sau chiar dosar penal.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO