Sunt scumpe, dar tot mai cautate
Produsele traditionale si ecologice sunt din ce in ce mai prezente pe mesele romanilor. Acestia au inteles ca un ban in plus le aduce mai multa sanatate, asa se face ca un targ deschis zilele acestea, in cetatea din Alba a adunat sute de vizitatori.
Producatorii ii imbie pe clienti cu mezeluri obtinute dupa retete stravechi, branzeturi cu condimente, sau siropuri si vinuri facute ca la bunica.
Cel mai scump sortiment de cascaval prezent la targ costa 55 de lei kg, dar producerea lui dureaza doi ani si, spun clientii, juri ca-i branza frantuzeasca. De un mare succes se bucura si tarabele cu mezeluri.
Preturile produselor sunt mai mari cu 10 pana la 20 la suta fata de supermarket, insa calitatea lor ii convinge pe clienti sa cumpere. Un kg de carnati de pilda, se vinde cu 22 de lei, iar siropurile si vinurile costa 15 lei litrul.
Cel mai scump produs de la targ este o pasta de trufe negre, care costa 1700 de lei kilogramul. Targul ramane deschis pana duminica.