Statistici ingrijoratoare. Trei satmareni sunt diagnosticati zilnic cu afectiuni oncologice


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 10:37
Categorie: Ardeal
asistenta spital

O statistica a sectiei de Oncologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare arata o crestere tot mai mare a numarului de cazuri de cancer. Incidenta cancerului s-a dublat in ultimii ani.

Tot mai multe persoane din Satu Mare sunt diagnosticate cu cancer, boala care a ajuns pe locul II alaturi de bolile cardiovasculare in ceea ce priveste mortalitatea. De la 1,6 cazuri noi pe zi in 2006 in judetul Satu Mare, s-a asjuns la 2 cazuri noi pe zi in 2008, iar dupa semestru I din 2013 sunt peste 3,5 cazuri noi pe zi.

Specialistii spun ca in urmatorii ani vom asista la o crestere tot mai mare a numarului persoanelor depistate cu aceste boli. Stelian Pop, seful sectiei de Oncologie de la SJU Satu Mare, a mentionat ca starea de sanatate a populatiei depinde in proportie de 43% de stilul de viata a fiecarei persoane, 27% depinde de mostenirea biologica, 19% este influentata de mediu si 11% sistemul de sanatate. Medicul a tras un semnal de alarma aratand ca s-a ajuns in situatia disperata de a avea 1,5 aparate de radioterapie la 1 milion de locuitori, total insuficiente pentru nevoile actuale. Pentru radioterapie, in momentul de fata atat satmarenii, cat si baimarenii sunt nevoiti sa se deplaseze la Oradea. Aproximativ 50 – 60 % din pacientii cu afectiuni oncologice ajung la un momentat sa faca radioterapie.
 

Sursa: Pro TV

Lupta pentru viata. Are 31 de ani, a suferit 9 operatii si are nevoie de ajutorul nostru
Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer
Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer
VIDEO PROTVPLUS.RO