Sovata a renascut din propria cenusa. Cum arata acum, dupa investitii straine de milioane de euro

Ultima actualizare: 25-07-2013 00:00

Dupa 140 de ani de glorie si alti 20 in care a fost lasata in paragina, statiunea Sovata din judetul Mures renaste acum din propria-i cenusa.

Cativa straini veniti din Regatul Unit au investit milioane de euro in turismul balnear. Asa ca peisajul de poveste, dar mai ales apele tamaduitoare din Sovata atrag acum turisti din toata lumea.

Cladiri darapanate, hoteluri abandonate, o baza de tratament parasita si drumuri distruse. Asa arata "perla" statiunilor balneare romanesti in urma cu 10 ani. Dupa ce a vazut aceste imagini, un englez a cumparat la vremea aceea trei hoteluri din statiune. A investit 7 milioane de euro ca sa le transforme in paradis.

In aceasta perioada gasesti cu greu un loc liber la hotelurile sau pensiunile din Sovata. Turistii vin cu miile de peste tot, sa se bucure de apa sarata, in lacul inconjurat de munti si brazi.

Alt investitor, de aceasta data din Ungaria, a cumparat cunoscutele vile gemene al statiunii. Una a fost renovata complet cu 4 milioane de euro, iar cealalta este in reconstructie. Iar exemple de cladiri distruse, readuse acum la viata, sunt la tot pasul in Sovata.

Sovata are nu mai putin de 7 lacuri, toate cu apa sarata, in care temperatura depaseste 30 de grade vara si se mentine la 20 de grade pe timpul iernii.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO