Peste 2.500 de artisti din 70 de tari isi dau intalnire la Sibiu


Ultimul update: Duminica 18 Mai 2014 07:08
Data publicarii: Joi 15 Mai 2014 08:12
Categorie: Ardeal
Festival de Teatru la Sibiu

 Artisti de pe trei continente vor prezenta 17 spectacole de dans la editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), oferind publicului "o calatorie fascinanta" prin America de Sud, Europa si Asia.

 

 Cea de-a XXI-a editie a manifestarii propune "o calatorie fascinantain lumea dansului printr-un sezon de spectacole ce aduce pe scena artisti de pe trei continente".

Organizatorii Festivalului International de Teatru de la Sibiu spun ca dansul ocupa un loc special in programul editiei din acest an, care va avea loc in perioada 6 - 15 iunie.

Festivalul include 17 spectacole prezentate de artisti din tari precum Polonia, Spania, Brazilia, Israel, Franta si Japonia, care vor prezenta stiluri si abordari diferite.

Sezonul de dans din cadrul FITS 2014 va fi deschis de Teatrul de Balet din Polonia, cu un spectacol despre setea de a trai si a supravietui, care se remarca prin tehnica imbinarii dansului contemporan cu mijloacele teatrale si muzica traditionala poloneza.

Spectacolul intitulat "Patruzeci" face o cronica a ultimilor patruzeci de ani si a schimbarilor prin care au trecut Polonia si Europa, pornind de la biografia unei femei. Spectacolul va avea loc in prima zi de festival la sala Colegiului National "Octavian Goga" din Sibiu, de la ora 18.00.

FITS Sibiu va avea loc in perioada 6 - 15 iunie in peste 60 de locuri din municipiul Sibiu si imprejurimi.

La festival vor participa peste 2.500 de artisti din 70 de tari, circa 62.000 de spectatori fiind asteptati, zilnic, la evenimentele programate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO