Numarul cazurilor de depresie creste alarmant


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2013 07:13
Data publicarii: Marti 29 Ianuarie 2013 14:13
Categorie: Ardeal

Tot mai multe persoane sunt doborate de probleme si de stresul cotidian. Numai in judetul Mures, numarul celor care sufera de depresie s-a dublat in ultimul an, iar la Cluj a crescut cu 15% in ultimele luni.
 

Lipsa banilor, teama de a pierde locul de munca, dar si zilele geroase duc la depresie. Varsta medie a celor care se imbolnavesc este intre 20 si 40 de ani. De cand a aparut la Mures o asociatie care ii ajuta pe oameni sa lupte impotriva stresului, sute de persoane s-au inscris la cursuri.

Astfel, invata sa-si controleze stresul si sa duca o viata normala, in ciuda problemelor sociale sau financiare. Sunt multi insa cei care refuza sa apeleze la specialisti, iar de la stres pana la depresie este un pas foarte mic, spun specialistii.

Statisticile sunt ingrijoratoare si la nivel mondial: peste 7 ani, stresul si depresia vor deveni a doua cauza a mortalitatii, dupa bolile cardiovasculare. Specialistii ii sfatuiesc pe cei suferinzi sa apeleze la un medic de specialitate, daca au simptome care persista, precum: indispozitie, insomnie si dificultati de memorare.

Si-a luat viata dupa ce gandul ca paraseste tara a aruncat-o intr-o depresie cumplita
TERAPIE. Teatrul vindeca orice
VIDEO PROTVPLUS.RO