Gurmanzii sunt asteptati in Alba cu mezeluri afumate cu rumegus si branzeturi speciale cu busuioc

×
Codul embed a fost copiat

Cine isi face zilele acestea drum prin Alba Iulia, nu va fi dezamagit. In aceasta dimineata s-a deschis aici un targ cu o multime de bunatati traditionale. In plus, comerciantii se lauda si cu retete noi de branzeturi, mezeluri, ori siropuri naturale.

Zeci de producatori din Ardeal isi lauda marfa la targul din cetate, iar clientii formeaza cozi la degustarile gratuite. Clientii s-au grabit sa isi umple plasele cu mezeluri afumate cu rumegus ori cu branzeturi speciale cu busuioc, pentru ca, spun ei, gustul le aminteste de copilarie, cand nu existau E-uri si conservanti artificiali. Ce e drept, produsele costa mai mult decat in hipermarket, insa cei ce le-au gustat, spun ca merita fiecare banut.


Ceva mai incolo, mirosul imbatator dintr-un ceaun atrage publicul ca un magnet. In el bolboroseste o tocana cu miel care va costa 12 lei portia, insotita de o bucata de mamaliga aurie.


Chiar daca a fost lume multa inca de la deschidere, organizatorii se asteapta ca in weekend sa fie mare aglomeratie.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Gurmanzii au fost in al noualea cer. Secretul gulasului perfect a fost dezvaluit in Bistrita
Gurmanzii au fost in al noualea cer. Secretul gulasului perfect a fost dezvaluit in Bistrita

Ceaunele au fiert la foc continuu in Bistrita, unde zeci de bucatari s-au intrecut in retete de gulas. Pasionatii de arta culinara au fost in al noualea cer printre arome diferite, datorate condimentelor arabesti sau turcesti adaugate preparatelor.

Zeci de copii fara parinti din Cluj primesc mancare de la restaurante
Zeci de copii fara parinti din Cluj primesc mancare de la restaurante

Daruind, vom dobandi. De acest lucru s-au convins patronii unor restaurante din Cluj care nu mai arunca mancarea buna la finalul fiecarei zile, ci o ofera sarmanilor. Astfel, zeci de persoane primesc zilnic bucate pregatite de bucatari iscusiti.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.