Frig si saracie. Fiecare zi este un chin pentru o familie cu trei copii din judetul Cluj

Dată publicare: 08-01-2015 15:51
Dată actualizare: 11-01-2015 07:04


De cand a venit frigul nemilos, parintii si cei mici dardaie intr-o camaruta de 4 metri patrati, neizolata si umeda. Iar lemnele care ar trebui puse in soba mica si veche sunt pe terminate, asa ca de multe ori temperatura in casa nu depaseste 10 grade.

Din cauza asta, copiii sunt mai tot timpul bolnavi, iar mama lor, insarcinata in luna a opta, abia mai face fata greutatilor. Nici vara nu o duc prea bine acesti trei fratiori, de 3,7 si 11 ani, din cauza saraciei in care traiesc, insa iarna e cumplit.

In casa umila si saracacioasa intra foarte putini bani: alocatiile celor mici si cativa lei pe care ii castiga din cand in cand tatal copiilor, muncind cu ziua prin sat.

Parintii nu au cum sa-i imparta pentru atatea nevoi: hrana si haine pentru cei mici, lemne de foc si materiale ca sa repare casa, iar copiilor nu le ramane decat sa viseze la o viata mai buna. Cei trei fratiori isi doresc multe jucarii, dar si haine calduroase.

Cum nu au apa curenta in casa, mama copiilor aduce de la un izvor din apropiere si ii spala pe copii intr-un lighean.

In ciuda tuturor lipsurilor, acesti copii frumosi, cu ochii mari si limpezi, zambesc aproape tot timpul. Sunt fericiti ca se au unul pe altul si au invatat sa fie generosi si sa imparta putinul pe care il au.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO