Fiecare zi este o lupta crancena pentru supravietuire in cazul unei mame cu patru copii din Cluj

×
Codul embed a fost copiat

Venitul lor nu depaseste 600 de lei, dar cheltuielile sunt tot mai mari. Gandul ca maine nu va avea ce sa le puna copiilor pe masa o tine treaza nopti intregi pe femeie, iar daca n-ar fi vecinii, poate foamea ar fi rapus de mult cele 5 suflete.

Tatal copiilor i-a parasit de cativa ani, iar mama lor s-a vazut dintr-odata singura, cu o responsabilitate uriasa pe umeri si niciun alt sprijin. Uneori, mai face curatenie si mancare pe la vecini, ca sa aduca in casa un banut in plus sau o farfurie de mancare pentru cei mici.

Fratii, dintre care mezinul are doar 3 ani, iar cel mai mare, 11, o asteapta cu nerabdare, chinuiti de foame si de frig. „Paine unsa la scoala, margarina, dulceata. Din putinul cat e, le intindem. Nu-mi permit sa le iau jucarii si haine, de multe ori nu am paine in casa! Nu-mi permit, nu-mi permit sa iau lemne, nu-mi permit nimic”, povesteste Angelica Popa, mama copiilor. Femeia este la capatul puterilor si nu stie cat o va mai putea duce asa. Vecinii le plang de mila copiilor si ii ajuta care cu ce pot.

Sarbatorile nu sunt niciodata o bucurie pentru aceasta mama si copiii ei, ci mai degraba o suferinta accentuata: nu au bani nici pentru un cozonac sau cateva fructe, darmite pentru brad si globuri. Cu toate acestea, femeia nu isi pierde speranta ca intr-o zi, soarta lor se va schimba in bine si vor avea, macar pentru o singura iarna, un Craciun ca toata lumea. Norocul ei este ca, asa mititei cum sunt, copiii inca mai cred in povesti.
 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
"Au venit peste mine ca tatarii". Imbulzeala mare la Sibiu, la distribuirea alimentelor de la UE

Sute de oameni au stat la coada inca de la 5 dimineata ca sa prinda un bon de ordine, dar dupa 4 ore, cand depozitul de alimente s-a deschis, oamenii au uitat de omenie.

O familie cu patru copii din Bistrita-Nasaud a ramas pe drumuri
O familie cu patru copii din Bistrita-Nasaud a ramas pe drumuri

Patru copii din Sarata, judetul Bistrita-Nasaud, au ramas pe drumuri dupa ce casa in care traiesc impreuna cu familia lor a ars. Focul s-a extins si la o casa din apropiere, unde locuiau alte 4 persoane, si care a fost distrusa in proportie de 50%.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.