Festivalul sarmalelor i-a cucerit pe turistii afalti la Praid

×
Codul embed a fost copiat

Festin culinar la Praid, Harghita unde zeci de bucatari romani si unguri s-au intrecut in preparatul sarmalelor. Bucatele care mai de care mai gustoase, cu carne de rata, vita sau pui, dar si alte bunatati au fost pregatite dupa retete traditionale.

Bucatarii din Transilvania si din Ungaria s-au intrecut in retete speciale pe care le-au preparat in aer liber, spre bucuria celor veniti la Praid. Preparatele au fost aranjate cat mai atent si puse la fiert spre deliciul vizitatorilor prezenti la cea de-a 18-a editie a Festivalului Sarmalelor.

Maestrii in arta prepararii sarmalelor, bucatarii recunosc ca secretul nu sta doar in ingrediente, ci si in lemnul care intretine focul lent.

Gurmanzii au fost pusi la grea incercare pentru ca sarmalele au stat la fiert in ceaune peste sase ore, dar la final, degustarea a meritat fiecare minut de asteptare.

Bucatarii au impartit mii de sarmale, iar cei care au vrut sa testeze retetele traditionale au platit 12 lei pentru o portie.
 

Citește și
Gulas
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas
Articol recomandat de sport.ro
Șucu, vizat direct de un acționar de la Genoa: „Acest domn din România…“
Șucu, vizat direct de un acționar de la Genoa: „Acest domn din România…“
Citește și...
Sunt scumpe, dar tot mai cautate
Sunt scumpe, dar tot mai cautate

Produsele traditionale si ecologice sunt din ce in ce mai prezente pe mesele romanilor. Acestia au inteles ca un ban in plus le aduce mai multa sanatate, asa se face ca un targ deschis zilele acestea, in cetatea din Alba a adunat sute de vizitatori.

Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas

Raiul pofticiosilor, dar si al celor pasionati de arta culinara a fost, ieri, intr-o padure de langa Bistrita. 25 de bucatari din tara, dar si din Ungaria, s-au intrecut in retete, ca sa arate ca stiu sa prepare cel mai gustos gulas.

Recomandări
Ultima variantă a tăierilor bugetare anunțate de Guvern pentru 2025. Decizia coaliției în privința pensiilor și salariilor
Ultima variantă a tăierilor bugetare anunțate de Guvern pentru 2025. Decizia coaliției în privința pensiilor și salariilor

După o nouă rundă de negocieri, liderii coaliției de guvernare au convenit, sâmbătă, o nouă variantă de ordonanță prin care vor să țină sub control cheltuielile bugetare anul viitor.

Reacția Chișinăului după ce rușii au anunțat că, de la 1 ianuarie, opresc livrările de gaze în Republica Moldova
Reacția Chișinăului după ce rușii au anunțat că, de la 1 ianuarie, opresc livrările de gaze în Republica Moldova

Rusia foloseşte energia ca armă politică, transformând oamenii din regiunea transnistreană în ostatici, a declarat premierul Republicii Moldova Dorin Recean după decizia Gazpromului de a nu mai livra gaze în stânga Nistrului, informează TV8.md.

„Cadoul” de Crăciun făcut de un medic unui pacient: I-a cerut șpagă 2.500 de lei ca să îl opereze în zi de sărbătoare
„Cadoul” de Crăciun făcut de un medic unui pacient: I-a cerut șpagă 2.500 de lei ca să îl opereze în zi de sărbătoare

Un nou caz de corupție la Spitalul Județean Slatina. Un medic ortoped a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație. Ar fi cerut banii în prima zi de Crăciun. Acum este în arest la domiciliu.