Festivalul sarmalelor i-a cucerit pe turistii afalti la Praid
Festin culinar la Praid, Harghita unde zeci de bucatari romani si unguri s-au intrecut in preparatul sarmalelor. Bucatele care mai de care mai gustoase, cu carne de rata, vita sau pui, dar si alte bunatati au fost pregatite dupa retete traditionale.
Bucatarii din Transilvania si din Ungaria s-au intrecut in retete speciale pe care le-au preparat in aer liber, spre bucuria celor veniti la Praid. Preparatele au fost aranjate cat mai atent si puse la fiert spre deliciul vizitatorilor prezenti la cea de-a 18-a editie a Festivalului Sarmalelor.
Maestrii in arta prepararii sarmalelor, bucatarii recunosc ca secretul nu sta doar in ingrediente, ci si in lemnul care intretine focul lent.
Gurmanzii au fost pusi la grea incercare pentru ca sarmalele au stat la fiert in ceaune peste sase ore, dar la final, degustarea a meritat fiecare minut de asteptare.
Bucatarii au impartit mii de sarmale, iar cei care au vrut sa testeze retetele traditionale au platit 12 lei pentru o portie.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti, festival, mures, mancare, sarmale, ardeal,
Dată publicare:
07-10-2013 10:53