Festivalul sarmalelor i-a cucerit pe turistii afalti la Praid

×
Codul embed a fost copiat

Festin culinar la Praid, Harghita unde zeci de bucatari romani si unguri s-au intrecut in preparatul sarmalelor. Bucatele care mai de care mai gustoase, cu carne de rata, vita sau pui, dar si alte bunatati au fost pregatite dupa retete traditionale.

Bucatarii din Transilvania si din Ungaria s-au intrecut in retete speciale pe care le-au preparat in aer liber, spre bucuria celor veniti la Praid. Preparatele au fost aranjate cat mai atent si puse la fiert spre deliciul vizitatorilor prezenti la cea de-a 18-a editie a Festivalului Sarmalelor.

Maestrii in arta prepararii sarmalelor, bucatarii recunosc ca secretul nu sta doar in ingrediente, ci si in lemnul care intretine focul lent.

Gurmanzii au fost pusi la grea incercare pentru ca sarmalele au stat la fiert in ceaune peste sase ore, dar la final, degustarea a meritat fiecare minut de asteptare.

Bucatarii au impartit mii de sarmale, iar cei care au vrut sa testeze retetele traditionale au platit 12 lei pentru o portie.
 

Citește și
Gulas
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România
Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Sunt scumpe, dar tot mai cautate
Sunt scumpe, dar tot mai cautate

Produsele traditionale si ecologice sunt din ce in ce mai prezente pe mesele romanilor. Acestia au inteles ca un ban in plus le aduce mai multa sanatate, asa se face ca un targ deschis zilele acestea, in cetatea din Alba a adunat sute de vizitatori.

Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas

Raiul pofticiosilor, dar si al celor pasionati de arta culinara a fost, ieri, intr-o padure de langa Bistrita. 25 de bucatari din tara, dar si din Ungaria, s-au intrecut in retete, ca sa arate ca stiu sa prepare cel mai gustos gulas.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic
Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic

236 de români blocați de aproape două zile pe Aerportul din Dubai lovit crunt de inundații au revenit joi dimineață în țară.