Festivalul sarmalelor i-a cucerit pe turistii afalti la Praid
Festin culinar la Praid, Harghita unde zeci de bucatari romani si unguri s-au intrecut in preparatul sarmalelor. Bucatele care mai de care mai gustoase, cu carne de rata, vita sau pui, dar si alte bunatati au fost pregatite dupa retete traditionale.
Bucatarii din Transilvania si din Ungaria s-au intrecut in retete speciale pe care le-au preparat in aer liber, spre bucuria celor veniti la Praid. Preparatele au fost aranjate cat mai atent si puse la fiert spre deliciul vizitatorilor prezenti la cea de-a 18-a editie a Festivalului Sarmalelor.
Maestrii in arta prepararii sarmalelor, bucatarii recunosc ca secretul nu sta doar in ingrediente, ci si in lemnul care intretine focul lent.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Gurmanzii au fost pusi la grea incercare pentru ca sarmalele au stat la fiert in ceaune peste sase ore, dar la final, degustarea a meritat fiecare minut de asteptare.
Bucatarii au impartit mii de sarmale, iar cei care au vrut sa testeze retetele traditionale au platit 12 lei pentru o portie.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti, festival, mures, mancare, sarmale, ardeal,
Dată publicare:
07-10-2013 10:53