Ceapa, vedeta unui targ de profil din Alba
Desi seceta de anul acesta a facut sa scada si productia de ceapa, comerciantii n-au lipsiti, totusi, de la un targ al cepei care se organizeaza in fiecare sfarsit de octombrie, de 200 de ani incoace, in Sasciori.
De la cununi impletite cu migala, pana la saci plini cu ceapa rosie sau aurie, clientii au avut de unde sa-si faca provizii pentru iarna. In fiecare an, de Sfantu Dumitru, localitatea Sasciori din judetul Alba se umple de forfota clientilor, a comerciantilor, dar si de miros de ceapa. Cateva zeci de producatori din Buzau si Moldovenesti-Cluj, zone renumite unde se cultiva aceasta leguma nelipsita din bucatarie, si-au intins dis de dimineata marfa pe tarabe, in asteptarea clientilor, care n-au intarziat sa apara.
Preturile nu sunt cu mult mai mari decat anul trecut: o funie de 4 kilograme costa 25 de lei, iar kilogramul este 3 sau 4 lei, in functie de marime si culoare. Ceapa alba este folosita mai des in bucatarie, iar cea rosie merge bine consumata ca atare, langa o slaninuta afumata sau un bors de fasole.
Comerciantii spun ca cel mai bine, ceapa se pastreaza intr-un loc racoros, ferit de umezeala si lumina.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, mancare, alba, comercianti, ceapa, ardeal,
Dată publicare:
26-10-2012 14:07