Trump adună adună mii de oameni la mitinguri, în plină pandemie. „Virusul vine şi pleacă”

Ultima actualizare: 15-10-2020 21:11

Parcă tot mai rupt de realitate, președintele-candidat Donald Trump adună mii de oameni la mitinguri electorale, deşi toţi experţii consideră asemenea evenimente mari surse infectare.

La întâlnirea avută miercuri noapte, în Iowa, un stat foarte disputat în aceste alegeri, Trump a povestit insistent despre cât de repede a scăpat de virus şi fiul lui de 14 ani, Barron.

E mai degrabă o sărbătoare populară, într-un univers paralel lipsit de griji şi de pericole, decât un discurs de candidat.

Trump se foloseşte de propria lupta cu COVID-19 pentru a câştiga popularitate, chiar şi acolo unde pandemia face ravagii. Noaptea trecută a fost în Iowa, un stat pe care în 2016 l-a câştigat confortabil, dar unde acum scorul se anunţă foarte strâns între el şi Joe Biden. Acelaşi stat în care numărul infectărilor cu SARS-COV-2 a trecut de 100.000.

Donald Trump: „Avem 30-40-50.000 de oameni care stau la cozi să intre la mitingurile mele, anunţate cu doar o zi înainte, iar rivalul meu abia strânge 22 de oameni”.

Donald Trump: „Care aţi avut virusul deja? Cine a fost infectat? Ia uite, o groază de oameni. Pe voi vă salut în mod special, pentru că acum sunteţi imuni, cel puţin aşa se zice”.

În ajunul mitingului, democraţii au închiriat un panou indicator cu un mesaj ce sugerează că acolo se ține „mitingul lui Trump, unde se dă virus gratis”, însă simpatizanţii preşedintelui nu se sperie cu una, cu două.

Simpatizant al lui Trump: „Nu sunt îngrijorat”.
Reporter: „De ce?”
Simpatizant: „Pentru că virusul ăsta are o rată de vindecare de 99,99%. Vrem să ne trăim vieţile. Cu cât îl luăm toţi mai iute, cu atât scăpăm de beleaua asta mai repede, nu?”
Reporter: „Nu crezi că asta înseamnă şi foarte multe decese?”
Simpatizant: „Cred că numerele sunt foarte umflate. Dacă e să mă îmbolnăvesc şi să mor, înseamnă că mi-a venit vremea, dar am încredere în Dumnezeu şi nu mă tem!”

După ce Melania Trump a anunţat, într-o postare, ca şi fiul ei, Barron, în vârstă de 14 ani, a avut virusul, preşedintele a speculat momentul.

Donald Trump: „Barron Trump, ştiţi.. A avut şi el Coronavirus, virusul din China. Pentru foarte scurt timp, nici nu cred c-a simţit că l-a avut. Barron e frumos şi liber, scăpat de virus. În două secunde, Barron a şi scăpat de virus. Pentru că aşa stau lucrurile, virusul vine şi pleacă. Să lăsăm copiii la şcoală! Trimiteţi copiii la şcoală!”

Ultimele sondaje îl creditează pe democratul Joe Biden cu un avans de 10 procente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO