De ce refuză Klaus Iohannis să participe la o dezbatere cu Dăncilă. Explicația oferită

12-11-2019 16:28


Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a dat o replică Vioricăi Dăncilă, contracandidatul său în turul 2 al alegerilor prezidențiale, după ce liderul PSD l-a ironizat pentru că nu vrea să participe la o dezbatere electorală.

Șeful statului a transmis pe Facebook, la fel ca și Dăncilă, că nuva intra într-o dezbatere ”cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”.

Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori.” - spune Iohannis.

Replica sa vine la scurt timp după ce Dăncilă l-a ironizat pe rețeaua de socializare, amintindu-i că, în 2014, îl critica pe Victor Ponta exact pentru acest lucru.

Mesajul complet al președintelui Klaus Iohannis:

 

Dragi români,

Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani.

Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!” 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO