Vasile Blaga a anuntat desemnarea lui Catalin Predoiu drept candidat pentru functia de premier

Klaus Iohannis si Catalin Predoiu

Alegeri prezidentiale 2014. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat, luni, desemnarea prim-vicepresedintelui democrat-liberal Catalin Predoiu drept candidat al ACL pentru functia de premier.

Liderul PDL a precizat ca Predoiu va fi unul dintre principalii "stalpi de sustinere" ai actualei campanii electorale a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru prezidentiale, aratand ca batalia pentru fotoliul de presedinte al tarii "nu va fi usoara". Blaga a facut aceasta precizare dupa ce a aratat ca Iohannis este candidatul ACL pentru prezidentiale, iar Catalin Predoiu este primul-ministru desemnat al acestei aliante.

"Asa cum am hotarat inclusiv in protocolul de fuziune, astazi v-am desemnat pe dumneavoastra candidatul nostru (pe Klaus Iohannis - n.r.) si l-am desemnat pe domnul Catalin Predoiu ca si prim-ministru desemnat al aliantei noastre, al partidului nostru si am convingerea ca vom putea construi alaturi de dansul si desigur de noi toti ceilalti cel mai puternic partid de centru-dreapta din Romania, asa cum spuneam, nu atat ca o contrapondere la PSD - si asta este important -, ci pentru a fi vehiculul in stare in sfarsit sa promoveze valorile noastre. Va felicit pentru desemnare si il felicit si pe domnul Predoiu pentru modul in care s-a comportat si cum se va comporta si de aici inainte, va fi unul din principalii dumneavoastra stalpi de sustinere a actualei campanii electorale, ca si noi de altfel", a spus Blaga, adresandu-se lui Klaus Iohannis.

Vasile Blaga a aratat ca desemnarea lui Klaus Iohannis drept candidat ACL la prezidentiale nu a fost usoara, pentru ca democrat-liberalii si liberalii au avut de ales intre doi candidati cu potential si calitati deosebite. "Desigur, aceasta desemnare este una politica, este o asumare politica, pentru ca despre asta este vorba, chiar daca la baza au stat analize sociologice serioase. As vrea sa va garantez, domnule copresedinte Iohannis, de astazi candidatul nostru pentru functia de presedinte, ca in spatele dumneavoastra se vor alinia sutele de mii de militanti ai ACL si stiti capacitatea de mobilizare, ati avut de a face cu ea, a zonei care vine din PDL!", a mai spus Vasile Blaga.

El a aratat ca PDL si PNL impreuna sunt puternice si au jumatate din administratia acestei tari, este lucrul care nu s-a mai intamplat niciodata.

Citește și
Victor Ponta, Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a fost desemnat de Alianta Crestin-Liberala sa se lupte cu Victor Ponta la alegerile prezidentiale 2014
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Nu va fi o batalie usoara, de partea cealalata il avem pe Victor Ponta, care vrea sa fuga de functia de prim-ministru neavand nicio solutie pentru aceasta tara. Ponta patroneaza cea mai mare evaziune fiscala din istoria post-decembrista a tarii", a adaugat Vasile Blaga, care a apreciat ca ziua in care a fost desemnat Iohannis drept candidat al ACL pentru prezidentiale reprezinta "un mare pas pentru castigarea alegerilor din toamna".

"Astazi e o zi mare pentru ACL, pentru noul PNL, pentru ca facem un pas mare spre castigarea alegerilor din toamna", a mai spus Blaga care le-a multumit atat democrat-liberalilor, cat si liberalilor. Anterior, in sedinta separata a conducerii PDL s-a decis ca prim-vicepresedintele democrat-liberal Catalin Predoiu sa fie candidat pentru functia de premier.

Iohannis: Multumesc lui Predoiu pentru eleganta, sunt convins ca va fi un important sustinator al meu

 Presedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a transmis, luni, dupa ce a fost desemnat candidat al ACL pentru functia de presedinte al Romaniei, multumiri speciale prim-vicepresedintelui PDL, Catalin Predoiu, pentur "eleganta" cu care acesta s-a "batut" in procesul intern de desemnare. "Ii multumesc in mod special lui Catalin Predoiu pentru eleganta cu care s-a batut in acest proces de desemnare si sunt convins ca va fi un important sustinator al candidaturii mele", a spus Iohannis, in discursul tinut in fata conducerilor reunite ale PNL si PDL, la care presa a avut acces.

Iohannis a tinut sa ii multumeasca si presedintelui PDL Vasile Blaga pentru faptul ca, impreuna, au avut puterea de a respecta calendarul propul in luna iunie in ceea ce priveste fuziunea dintre cele doua partide, constituirea aliantei electorale si desemnarea candidatului comun la prezidentiale. "Multumesc pentru desemnare. Ma simt onorat. Multumesc tuturor colegilor. (...) Suntem cea mai puternica echipa politica din Romania. Sunt onorat ca aceasta echipa m-a ales pe mine sa candidez la functia suprema in stat. In aceasta constructie sunt personalitati care au facut ceva pentru Romania si sunt convins ca ma vor sprijini", a mai spus Iohannis.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Klaus Iohannis cere anularea datei alegerilor prezidentiale. Ponta:
Klaus Iohannis cere anularea datei alegerilor prezidentiale. Ponta: "Nu stiu si mi-e foarte greu sa aflu ce vrea sa spuna"

Alegeri prezidentiale 2014. Victor Ponta spune ca liderul PNL Klaus Iohannis i-a trimis saptamana trecuta, ”in calitate de candidat la prezidentiale”, o cerere de anulare a Hotararii de Guvern privind data alegerilor.

Klaus Iohannis a fost desemnat de Alianta Crestin-Liberala sa se lupte cu Victor Ponta la alegerile prezidentiale 2014
Klaus Iohannis a fost desemnat de Alianta Crestin-Liberala sa se lupte cu Victor Ponta la alegerile prezidentiale 2014

Alegeri prezidentiale 2014. Alianta Crestin-Liberala (ACL) si-a anuntat, luni, candidatul la alegerile prezidentiale, dupa ce a amanat de cateva ori aceasta decizie.

Candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania la Presedintia Romaniei va fi vicepresedintele Szilágyi Zsolt
Candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania la Presedintia Romaniei va fi vicepresedintele Szilágyi Zsolt

Alegeri prezidentiale 2014. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a decis ca vicepresedintele Szilágyi Zsolt sa candideze la functia de presedinte al Romaniei.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.