Tomac așteaptă cu "optimism" rezultatele finale. Planul PMP, dacă ating pragul electoral

07-12-2020 16:23


Tomac

Alegeri parlamentare 2020. Eugen Tomac a precizat că PMP aşteaptă „cu optimism” rezultatele finale la alegerile legislative şi s-ar bucura ca partidul să fie în continuare în Parlament.

„Ne-am bucura să se încheie această campanie cu PMP în continuare în Parlament. Aşteptăm rezultatele oficiale. Este foarte important să se confirme toate aceste estimări. După ce vom avea aceste rezultate, trebuie să vedem exact cum arată aritmetica parlamentară în ceea ce priveşte formarea unei viitoare coaliţii pentru că din rezultatele pe care avem până la această oră este limpede că va trebui să se creeze o coaliţie guvernamentală şi abia din acel moment ne putem aşeza şi pune pe masă variante de lucru. Din start respingem orice proiect cu PSD. Suntem conştienţi că traversăm una dintre cele mai dure crize şi ţara are nevoie de stabilitate, deci de o majoritate confortabilă în Parlament, dar asta nu mai depinde doar de PMP”, a declarat Eugen Tomac luni la un post de televiziune, potrivit News.ro

Chestionat dacă PMP nu exclude o guvernare alături de UDMR, liderul partidului a replicat: „Politica înseamnă compromis şi există lucruri care pot fi acceptate de către PMP şi există lucruri pe care nu le putem negocia. Dar până atunci, pentru noi este extrem de important să aşteptăm, cu optimismul necesar, rezultatul final şi după vom discuta şi vom prezenta punctul nostru de vedere cu privire la orice construcţie viitoare”.

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, la Camera Deputaţilor, 29,50 %, urmat de PNL - 24,64%, USR - PLUS - 14,76 %, AUR - 8,29%, UDMR - 7,22%, iar PMP şi Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,7 %, respectiv 4,24 %din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 14.685 de secţii de votare, respectiv 75,10 % din voturi.

La alegerile parlamentare, partidele care participă la scrutin trebuie să treacă pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO