Gafă a lui Traian Băsescu în ziua alegerilor. Ce a spus la ieșirea de la urne

06-12-2020 12:25


Traian Băsescu, alegeri locale 2020

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut o gafă la ieșirea de la urne, când a fost rugat să spună pentru ce a votat la alegerile parlamentare.

Actualul europarlamentar a spus că a votat pentru „dreapta”, dar a spus și numele partidului cu care a votat. Conform legii, politicienii nu au voie să menționeze numele partidelor în afara perioadei campaniei electorale.

„Sunt probabil alegerile în care opţiunile sunt cel mai clar definite, stânga vrea să ducă banii în consum, dreapta vrea să ducă banii în dezvoltare. Opţiunea mea este pentru dezvoltarea ţării şi nu pentru consum. Din acest motiv am votat pentru dreapta”, a transmis Traian Băsescu jurnaliştilor după ce şi-a exercitat dreptul de vot, conform News.ro.

Conform Capitolului XI, Art. 98 din Legea privind Organizarea Alegerilor Parlamentare, este interzisă „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o anumită alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori un candidat independent”.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO